Jun 25, 2007

Pesta Buku Alaf 21

BY Rose Harissa IN No comments


Pesta Buku Alaf 21 datang lagi...
Insya ALLAH Taala aku akan berada di sana seperti yang tertera dalam jadual di atas...

Jumpa di sana...


Jun 13, 2007

Pelancaran 4 Novel Nostalgia dan Kisah hari ini

BY Rose Harissa IN No comments

Hari ni, adalah hari pelancaran 4 Novel Nostalgia di Hotel Singgahsana, PJ.
Perjalanan kisahnya begini… aku duk main tarik tali ngan Lynn Dayana, “ eh, sapa ambik siapa nih? Aku ke ko?” hahaha… setelah berulang kali bertanya soklan yang sama… akhirnya dia gak yang kene jadi driver… ditambah lak dengan Laila Kamilia ada sekali meninggalkan kereta di kondo mewahnya… huhuu…
Dalam perjalanan, Kak Lily Haslina sibuk menghantar sms kepada kami… agaknya dia tak sangka kitorg datang naik satu kereta… hehehe… sibuk bertanya bila nak sampai… x de geng nak havoc la tu… hahaha…
Satu hal yang jadi masalah, parking x de. Aku call kak Lily, dengan confidentnya dia suh parking je dalam klinik haiwan kat depan hotel… tapi bila dah parking, pak guard cakap tutup gate kul 5.
Aku pun berlari anak ke arah satu tempat kosong di kwsn membukit… cup parking untuk Lynn… dalam panas matahari terik, dengan tudung melilit… aku jadi tukang jaga parking… huh, sesedap rasa je Lynn menghebohkan dalam hotel…
Di lobi hotel, Kak Ruby org pertama yang perasan perubahan aku… excitednya dia, kemain lagi… siap tanya sungguh2 ke… aku anggukla… dah tua2 ni… keinsafan menyelubungi diri…lagipun suka plak tgk org pakai tdung, cantik jee… terutama kak ruby… sentiasa anggun bergaya…
Majlis pelancaran Novel Nostalgia ni adalah untuk meraikan Dato’ Shahnon Ahmah (Ranjau Sepanjang Jalan), Khadijah Hashim (Badai semalam), Zaharah Nawawi (Jalur Sinar di Celah Daun) dan Azizi Abdullah (Tukcai). Tapi Zaharah Nawawi x dpt hadir. Dirasmikan oleh YAB Senator Tan Sri Dato Dr. Jins Shamsudin.
Novelis yang hadir, Kak Anis Ayuni, kak Meen Zulaikha dan anaknya Fira, Kak Norzailina Nordin, Kak Durrah Fatiha bersama anak-anaknya. Yang lain mungkin aku tak perasan...
Dalam pada tu sempat lagi aku menghantar SMS pada adik aku kat Labuan si Resmanshah tu... bagi dia jeles sikit sebab Atuk A. Samad Said ada dalam majlis ni. Sebab dia pernah cakap, dia terpegun dapat jumpa dan cakap dengan Atuk A. Samad Said masa wakil sekolah tulis cerpen di Johor. Heheh...Lepas tu cam biasalah, acara makan-makan… hanya sempat bergambar dengan Tan Sri Dato Dr. Jins Shamsudin dan Khadijah Hashim je… tu pun tumpang kamera Lynn Dayana.
Dah nak balik, barulah warga2 Alaf 21 perasan perubahan aku… setelah sebenarnya puas memikirkan kenapa aku nampak lain… hahahaha…
Ye, aku dah berhijrah… skirt kembang yang dikatakan selama ini di blog ni membawa maksud, aku dah bertudung!
Lepas tu, kami terpaksa menempuh kesesakan di Federal Highway… sian Lynn… aku rasa bersalah… enam lebih baru sampai rumah. Sementara tunggu Laila menunaikan solat asar di Masjid  yang dekat dengan rumah ‘murah’ aku ni, aku borak2 ngan Lynn…minta peta nak gi rumah dia, nanti turn aku pulak ambil dia kalau nak ke mana-mana
Dan… Lepas tu Lily Suriani call aku… tengah2 syok berbual tu, telefon rumah pulak berdering. Lynn Dayana call… bila dia sebut pasal camera, darah aku tersirap. Alamak!!! Aku dah terambil beg plastic alaf yang berisi catalog dan kamera dia sekali masa nak kuar keta. Aku tak tengok dah, main tarik je, masa nak kuar.
Dan, malam ini dalam sejarah, aku dan suami menjejakkan jua kaki ke kawasan kondo mewah Lynn Dayana. Tak sangka, malam tu juga dapat gi umah dia… dan ada hikmah disebalik kejadian itu… kerana, aku dapat souvenir! Sukanya!! Tengkiu Lynn! Akan kusimpan dalam lemari kaca… hahahaha..
Terima kasih pada Lynn dan Laila, atas sebuah perjalanan yang kecoh! :)...
p/s: Lynn, jgn ko lupa emel kat aku gambo2 tu semua…

Jun 3, 2007

NITRUS lagi...

BY Rose Harissa IN No comments


hehee... dorang lagi... aku dah takde idea sgt2 nak tulis cerita hantu... so, merilekskan minda dengan lukis-lukis begini...saje gabungkan diorang dalam satu gambar (kononnya)... aku tanya pendapat hubby... dia cuma tersenyum panjang dan aku pun berasa senang hati nak tido... hahaha...
selamat malam...

Jun 2, 2007

NITRUS in my drawing...

BY Rose Harissa IN 2 comments

Eddy

Syed

Bob

Is

Hari aku praktis melukis, menguji mata, tangan dan kesabaran.
Dah lama dah nak lukis gambar diorg ni... tapi mcm x confident jek... sbb gambar kecik... pixel x clear... tapi hari ni aku cabar diri! Mula2 lukis Eddy, Syed, Bob, Is. Bob paling susah nak lukis... Is paling senang nak lukis...:P
Akhirnya...Berjaya! Berjaya!

Jun 1, 2007

Saja menampal

BY Rose Harissa IN No comments


Aku dah lenguh melukis sepanjang hari... kalaulah ada graphic tablet... mudah hidup aku!
Aku tak minat Christina, tapi cam biasa, ada pose2 nya yang aku suka...
Selamat malam...aku nak bertapa!