May 15, 2009

PROJEK AIN MAISARAH

BY Rose Harissa IN 11 comments

Salam semua...

Untuk pengetahuan semua, semalam telah berlangsung satu persidangan meja bulat antara pihak Ain Maisarah, Kak Lily Haslina dan aku sendiri di pejabat PTS. Sebelum tu hati asyik dup dap aje. Teruja nak berjumpa Ain Maisarah tapi ketar lutut hendak berhadapan dengan Mr. Manager Ain Maisarah, iaitu Tuan Syaizul Amal, (orang kuat Metadome nih...). Apa tak nya, aku rasa kalau sebut nama Ain Maisarah kat budak sekolah mana pun, semuanya kenal Ain Maisarah. Sana sini nampak budak-budak sekolah pegang buku Ain Maisarah sambil tunggu bas ke... kalau tidak pun bila ke MPH, mereka akan terpa ke arah buku-buku Ain Maisarah dulu. Hah, bukan ke itu fenomena namanya? Sampai terfikir layak ke aku ni nak menulis bersama Ain Maisarah ?
Tapi bila PTS dah beri kepercayaan untuk menulis bersama, susah macam mana pun, kena terimalah cabaran ni. Kalau awal-awal dah nak tarik diri, tak pro aa beb! Tak cool... hehehe .
Akhirnya dapat juga bertemu dengan Ain Maisarah yang sweet itu. Comel dan bergaya orangnya. Tapi bila mula berbincang, kepala aku sebenarnya rasa berpinar-pinar. Hahaha .... macam-macam bayangan timbul dalam kepala. Sambil Tuan Syaizul terangkan idea dan konsep dari pihak Ain Maisarah, sesekali kepala aku duk bayangkan Ain Maisarah dalam bentuk kartun yang kiut, terapung-apung di setiap mukasurat macam angel yang pegang tongkat sakti. Hahaha... kepala otak kartun camnilah...

Gambar kredit kepada blog Ain Maisarah :





Aku pun tak boleh nak cakap panjang pasal projek tu. Tapi nampaknya lepas ni akan menyusul lagi pertemuan antara aku dengan Ain Maisarah dan Kak Lily untuk bincang lebih lanjut pasal buku tu. Girl's talk mungkin, pasal buku ni untuk anak-anak gadis... err... tapi 'girls' lagi ke aku ni? hahahah...
Tapi bila mendengar dateline yang diberi oleh editor kanan, siapa lagi kalau bukan Encik Ikram, aku rasa nak hantuk kepala ke meja. Bulan Julai! Julai! Ya... Julai yang penuh dateline .
Dan bila Encik Wanzu sempat lagi sebut pasal tunggu komik dari aku, dah rasa nak kene migrane. Bila Asma pula turun mengingatkan sinopsis dan manuskrip badge by badge, dengan buku yang perlu ada di pasaran pada November nanti aku rasa nak pengsan! Macam kelam aje harapan nak beraya! Memang betul-betul rasa kena 'hambat' !
Ada sesapa boleh bagi cadangan supplement apa nak makan untuk bagi tenaga supaya badan terus sihat dan kuat sepanjang tempoh nak menulis ni?



11 comments:

  1. Minum milo...badan jadi kuat dan sihat...(mcm dlm iklan tu..) hehehehehe.....

    ReplyDelete
  2. ala ciannye....
    che rose ambik multivitaminlah kot..
    xpun minum ayam brand essence.. tp kita xsuka sgt.. bau dia cam hanyir.. tp bagus tuk otak n innershine bagus tuk mata yg selalu ngadap pc tuh...
    bukan pengaruh iklan tau.. ni experience sendri... :p

    ReplyDelete
  3. Hai che rose...kesihatan kena jaga ya..cian ko, tapi tak pa masyukkk....
    kalau aku,aku minum nescafe utk segar bugar...he..he..he..

    ReplyDelete
  4. Dah rezki rose..banyak2 makan vetmin moga2 selalu sehat..k

    ReplyDelete
  5. Ilyah : akak minum nescafe jek... hehehe

    dhan : mmg nak makan multivitamin tapi tatau nak makan yang mana satu... pernah berhajat nak minum ayam brand tu, tapi tu la... seriau takut tak tahan bau hanyir dia tu...hehehe... mekasih bgtau pasal innershine tu... :)

    Teja : masyuknya lambat lagi... kene tebas rumput dulu... hahaha... aku mmg penggemar nescafe yang tegar aaa teja...

    liza : iya, saya akan ingat pesan liza tu, mekasih laling... :)

    ReplyDelete
  6. Salam Kak Rose,

    Nak memastikan badan tak cepat demam, Kak Rose boleh cuba ambil Vitamin C + Zinc (Ain ambil Redoxon) setiap hari.

    Vitamin E, Beta Carotene, Selenium, Spirulina & Garlic pun membantu boost up sistem imunisasi badan kita. Memang mahal kalau beli asing-asing. So, Ain selalu beli multivitamin.

    Kalau makan secara konsisten setiap hari tanpa tinggal, InsyaAllah Kak Rose boleh rasa keberkesanan dan kebaikannya.

    Heheh... panjang pula Ain beri ceramah kesihatan! Jangan risau... Ain bukan agen nak jual ubat! =D Ain memang ada asthma dan cepat tangkap demam. Jadi selalu buat study tentang vitamin dan supplement ni.

    Okey... boleh cakap pada Tuan Ikram... lepas topik fesyen, kita buat novel tentang vitamin & supplement pula! =D

    Selamat menulis & melukis Kak Rose!

    Salam Hormat,
    AinMaisarah

    ReplyDelete
  7. Salam Rose, aku kalau bab vitamin nie aku kurang faham sikit..hahaha tp kan aku rasa minumlah apa2 yg hujung perkataannya ada "min"....kekeke... jgn mare aku gurau je...

    Tp aku rasa Ain dah tulis bnyak tentang vitamin ... ko ikut je lah...

    But 4 sure, l know u can do it dear.....

    ReplyDelete
  8. Rose..
    minum madu.. amalkan minum sesudu besar setiap pagi pastu minum air suam segelas..Amalan rasulullah untuk kesihatan, rasanya elok kita cuba kan??

    ReplyDelete
  9. salam, kak rose syg.. haih.. padatnya jadual akak.. jgn lupa makan + tidur dah la, kak.. tu penting.. persiapan raya pn jgn ambil ringan.. setahun sekali je tu.. hikhik.. apa2 pun, best of luck utk akak..

    ReplyDelete
  10. Ain Maisarah : salam Ain... wah... terima kasih kerana menyenaraikan jenis vitamin untuk kak rose. Harapnya lepas ni kak rose akan berdisiplin makan vitamin-vitamin. Sebab pernah juga beli Vitamin, sampai expired dalam peti ais sebab lupa nak makan... hahaha...
    cantik cadangan Ain... boleh diusulkan pada encik Ikram.
    sekarang kak rose tengah study pasal diet.
    Selamat menulis juga untuk Ain... chaiyok!

    oReyleu : hahaha, lama dah akak tak minum glukos...

    Leeya : hahaha... ko lawak ler laling... ye, maklumat Ain tu berguna untuk aku... skg ni alhamdulillah, dah lima hari tak kene migrane aku ni... :)

    Kak Nik : saya memang tahu petua tu tapi alahai... nak mencari madu asli punyalah payah la ni... mekasih ye kak..

    rania : huwaa... mmg padat... harapnya untuk tahun ni je... mekasih rania sebab ingatkan akak semua tu... harap2 bleh la beraya... kekeke

    ReplyDelete