Sep 15, 2009

Kad raya buatan sendiri...

BY Rose Harissa IN 35 comments


Sebenarnya dah lama nak buat kad raya sendiri kononnya. Tapi bila dah hujung-hujung puasa ni barulah free sikit dan barulah dapat luangkan masa jelir. Memandangkan beberapa hari lepas jiwa tengah mengamuk, maka ada baiknya buat terapi dengan membuat 'kerastangan'. Dah lama tak buat... rasa macam zaman sekolah-sekolah dulu pulak... tak pun teringat masa lipat kad kahwin sendiri ihikhik.

Huh... jenuh juga nak print kad-kad tu - yang aku khaskan buat pembeli online - atas cadangan Rinn juga. Hero-hero berbaju melayu tu pun idea Rinn... aku ikutkan aje... sebab macam best lak lukis karektor hero novel pakai baju melayu... macam hensem sengihnampakgigi - ayat mengada dan perasan ni eh... setan

Sampai berasap jugalah printer canon aku tu. Akhirnya terpaksa berhenti print setakat yang mampu aje. Itu baru print kad raya yang tak seberapa banyaknya tu... belum lagi nak print novel sendiri.
Untuk pengetahuan Suhaidah... memang confirm akak takkan print Arsalan guna printer canon gelakguling.

Melipat, memotong ikut saiz pun satu hal gak... belum lagi nak tempek kertas isi dalam tu. Tapi rasa bahagia dan tenang jiwa... aku buat dengan rasa cinta malu untuk yang pernah beli online dari aku. Mudah-mudahan, kad raya yang tak seberapa tu dapatlah dijadikan kenangan dari aku tak pun dijadikan penanda buku...
love

35 comments:

  1. Wah..kak rose...nak gak kad raya tu..cantik...hehehehe. tapi kite x de beli online...sume buku akak kite dh ade.....huhuhuhuhuu...Selamat Hari Raya..........

    ReplyDelete
  2. Rose....aku nak gak....berapa hinggit kalu beli...buku ko aku dah ada...huk..huk..

    ReplyDelete
  3. nak...nak...nak...
    aku x dulik kak, aku nak gak.
    aku kan peminat fanatik ko jd ko kena bg gak.
    aku ugut ni... --> letak pisau kat leher akak.

    dramatik x? he he he...

    ReplyDelete
  4. SALAM.
    AKK!! NAK KAD RAYA TUH..
    NAK NAK!
    SPECIAL UNUK AKK, NNT LAH KALO SY FREE..
    SY WAT, HEHEEHH :d

    AKK NK BAGI KEW KAD RAYA 2 KAT SY??
    CAM X CYE LAK..

    ReplyDelete
  5. ady rafizal berbaju biru rite??

    ReplyDelete
  6. Salam roses....saya nak juga kad raya tu. cantik sangat.semua hero ada.boleh cilok kad raya atas tu n paste kat blog i ke?

    ReplyDelete
  7. nak jugak...nak jugak.. xkira....

    ReplyDelete
  8. hahah akak buat lah untuk sya print arsalan pakai printer canon haha...nak lah hahah...Lah kak kad raya 'pakwe2' nie klu beli buku on9 bru blh dapat kew??Alamak kuciwa lah nie haha

    ReplyDelete
  9. semekom...adoyai..
    gua ni xdapat keciwa,nak dapat, xmunkin..
    ate..mane ropenye???

    ce pikior kan sikit !!!

    ReplyDelete
  10. Kak Rose, kenapa orang yang beli online je yang dapat? Yang tak beli online x de peluang ke dapat? Huhuhu...

    ReplyDelete
  11. Salamz Rose,

    Wahh.. cantiknya kad2 itu.. Oooo.. kita pun nak juga.. hu huu

    ReplyDelete
  12. gila cantik..kak!
    jatuh hati sy ke tanah tgk hero2 tu berbaju melayu. kihkih..

    ReplyDelete
  13. Ilyah:
    alamak... dah abis ler ilyah... tak larat nak print dah... :))

    Teja:
    ngada ko... dekat2 pun nak kad raya? kekeke...

    Nursuzry:
    Ganas la ko su... kkeke... malangnya kad dah abis... tak larat nak print dah... hehehe...

    cikyuyu:
    salah! ady rafizal baju ungu! :))
    tunggu la sampai kat umah cikyuyu ye...

    Leeza:
    Edisi cetakan dah abis ler liza... tapi saya rasa ada emelkan untuk liza... boleh aje kalo nak cilok tampal kat blog... :p

    dhan:
    uwaaa... dhan... abis ler...

    Suhaidah Tan:
    hahaha print spesel untuk suhaidah ye... isk isk... dah abis ler sayang... nanti akak emel je la...

    is selamba:
    ah... ngada la ko is... takkan kad raya begitu pun ko nak? :)) minat hero2 akak gak ke? hahaha

    Faratiza:
    hehehe... dah abis... nanti akak emel ye... bleh kan?

    Mersik:
    ngadala pokcik pun minat hero2 yang kacak tu ke? :))

    adra adlina:
    tengkyu adra... hehehe...

    ReplyDelete
  14. :D
    akak thxs kays. dah letak kad raya dari saya tue.!
    OK , nnt sy tunggu kad raya dari akk.
    tak sabar , mahu tgk.!!

    ReplyDelete
  15. huhuhuhu.....waaaa...kak rose kite nak ....alahai yg kat sana pun tak dapat ...apalagi lah kite yang jauh kat brunei ni kan kak....huhuhuhuhu...sedih sangat....kak rose kite nak....jual pun kite kan sanggup beli ....waaa....mana nak dapat ni....huhuhu....

    ReplyDelete
  16. wah gigih..kad raya...huwaa...iva pon niat nak print tapi xsempat pon..tgk ar gane..huhuhu....tapi yg on9 punya dah siap tinggal nak tempek jek..hehehe....sama ar teringat time dok terbongkok2 buat kad kawen sendiri..tapi puas hati...

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  18. kejam ko kak. aku nak yg pegang2 punya huhuhu

    aku dah tima kad raya versi alam maya ko kak.
    nnt aku tepek kat umah usang aku yg ke 2 ye sis.

    tima kasih bebanyak ye.
    ko mmg rock bebeh

    ReplyDelete
  19. salama kak Nora...ruginya sy tak beli online ngan akak, klu tak dpt satu kad raya tu. special tauuu!!!

    apa2 pun SELAMAT HR RAYA AIDIL FITRI UTK KAK NORA SEKELUARGA!!!

    ReplyDelete
  20. Ala...heheheh...apepun...Kak rose, Selamat Hari Raya Aidilfitri.....

    ReplyDelete
  21. Terima kasih Kak Rose...
    Selamat Hari Raya Aidilfitri buat Kak Rose sekeluarga...

    ReplyDelete
  22. cikyuyu:
    no problem... akak harap cikyuyu suka kad tak seberapa tu... abaikanlah kualiti yang tak mencapai tahap ISO tu ya... :))

    yatie@smaya1709:
    alaa... jangan nanges... kad rayanya suda abis dan kak rose nda jual... edisi terhad gitu... Hehe... kalo ade rezeki kak rose ke brunei taun depan, kita jumpa ya...

    iva saionji:
    hahaha... buat kad sendiri memang kene gigih kan iva... iva sendiri pun penah buat kad kahwin sendiri... tapi berbaloi kan? seronok dan puas hati...

    Nursuzry:
    amboi ko... nak yang pegang2 punya eh... ko pegang aku je la nanti... :))
    tapi harap ko puas ati terima edisi maya... :)

    ain:
    alaa... takde yang ruginya... bukan ada apapun kad raya akak tu... takpe... taun depan beli online ngan kak rose, gerenti kak rose bagi kad raya... hehe

    Ilyah:
    tengkyu laling... selamat hari raya juga untuk Ilyah...

    Faratiza:
    sama-sama Fara... selamat hari raya juga untuk Fara sekeluarga...

    ReplyDelete
  23. muahahah klu print pakai printer canon akak bru de sentmental value hahahah....Email pun email lah klu akak tak bz lah...klu bz takpe2 sya tatap dri sini jew hahahah (Gelak giler pakwe hahah)

    ReplyDelete
  24. kak rose!!!thanx da card!!suke sgt layout die..slamat hari raya buat akak dan family jugak!

    ReplyDelete
  25. wah... hdiah hri rya ni.
    thniah incik elly n k.rose...

    ReplyDelete
  26. Salam Lebaran,
    mge akk & famili dilindungi-Nya sntiasa.

    sy de jugak kad raye tapi xreti la nk p0st kt cni hahaha
    klu aku rajin membelek, leh singgah ke blog sy ek! =)

    ps: akk, sy menunggu Arsalan hik3 lalala5

    ReplyDelete
  27. salam kak, tq sesangat Nuzul bru je dapat kad raye tu semalam.. nsb posmen tu xkena ganyang ngan nuzul xpn kena parang!! hehe :)) ;))

    ReplyDelete
  28. k.rose,
    yg digital pown xpe le..nnti email ek..ladolceaznira@gmail.com

    thanx :-)

    ReplyDelete
  29. Suhaidah:
    Amboi... tak larat la nak print guna canon... dan meletup dulu... camna nak emel... citer pun sekerat... :))

    Azrin:
    heheh... dah dapat ya... sama2 azrin... selamat hari raya untuk azrin dan mama...

    Airull:
    mmg adiah hari raya pun... mekasih untuk ucapan tu airull... harap nanti dapat tgk Elly berlumba...

    airina:
    hehehe... kat sini mmg takleh post kad raya...
    selamat hari raya untuk airina... maaf zahir batin ya...

    Nuzul:
    waa... dah dapat eh... amni dapat tak? jangan dia tak dapat sudah... kang ada dia ganyang nuzul... hahahaha

    laDolce:
    hehehe... iyala... nanti akak poskan melalui emel...

    ReplyDelete
  30. ala kak jgn lah email jew...akak siapakan lerh...tak boleh printer canon guna brand lain muahahahahah..

    ReplyDelete
  31. amboi suhaidah... akak tak larat dah nak print... tunggu taun depan laa... :))

    ReplyDelete
  32. muahahah....taun depan pun blh..mna lah tau printer model baru kuar hahah

    ReplyDelete
  33. hahahah... taun depan kira bukak kedai print sendirii aaa... kehekeh

    ReplyDelete
  34. hehehe... Insya ALLAH... yakin boleh

    ReplyDelete