Jun 20, 2014

LUKE KHUZAIRI... he had a boner!

BY Rose Harissa IN , , , , 81 comments

Disebabkan dalam AKBYG bab 14, saya ada sebut pasal ni...


Keluhan panjang terhela dari mulut Luke. “Thank God!” Luke mengusap dada dengan penuh kelegaan. “Sorry...sebab dah takutkan kau malam tadi... but... I just can't control my actions. You have a magnet that keeps pulling me closer. Fuh! Lucky it’s just a dream!”

Auni menelan liur. Ada yang tidak sanggup dikhabarkan kepada Luke. 'Ya, cuma mimpi tapi you had a boner sampai aku menggelupur ketakutan lari tidur di sofa lepas solat. Scaryyyy! Awak memang dah masuk kategori wajib kahwin!’ Auni hanya mampu bergumam dalam hati dengan rasa malu.

Adalah yang duk tanya saya... BONER tu apa? Haihh... parahhh... ingatkan tau... rupanya tak tau. Boner ni normal pada lelaki... dan tak semestinya bila boner menyerang, makna kena mengeseks... lelaki yang sihat dan normal dengan kadar testosterone yang bagus... akan mengalami boner ni ikut suka hati dorang... bangun tidur, nak tidur, tengah tidur... opsss... kang ada pulak orang tuduh saya nak melucah...
Sila rujuk animation di bawah... tentang apa itu BONER...


Kartun ni saya lukis untuk buku Hunky Avian Funky Arisa... buku yang mengundang pelbagai reaksi... yang menerima dengan positif... yang menolak dengan negatif. Padahal niat saya dengan kak Lily Haslina Nasir masa buat buku ni, kami nak budak-budak yang nak akil baligh faham masalah tubuh badan mereka... sebab kami pun ada anak2 yang sedang membesar... walaupun anak saya sorang, tapi dengan Kak Lily, saya banyak share parenting punya tips... sebab tu kami sepakat nak buat buku berkomik ni...
12-AA

Tapi ada jugak yang ortodok, pesan dan warning jangan bagi anak-anak baca buku ni... Masya ALLAH... nasib baik yang menyokong dan berterima kasih pun ramai... sebab isu sensitif, mereka malu nak cakap terang-terang dengan anak... so naskah ni membantu mereka yang tak reti explain pada anak-anak.

Susah nak cakap isu SX ni... sebab kadang yang dewasa pun bukan semua matang... dan teenagers pun kadang ada yang lebih matang dan pandai fikir ...

Macam saya dan kak Lily buat buku avian arisa target untuk bagi info budak baru nak baligh... tapi ada ibu bapa ortodoks... banned buku tu... lucah katanya sebab ada gambar saya lukis (tengok kartun comel pun dah rasa lucah, belum lagi tengok saya lukis real illustration)... tapi anak-anak kami kata okey je... Sayangnya naskah ni terkubur dan kami KECEWA kerana ilmu yang ada dalam buku tu tak mampu disampaikan...

Jadi, samalah juga dengan novel... saya bukan nak buat NOVEL 18 SX yang mengajar orang how to kiss, how intercourse, how to merogol... bla bla..bla.., tapi apa yang korang boleh lakukan untuk harmonikan rumahtangga... ah... susah la nak cakap...

So... akhir kata... yaa... Luke had a boner masa tengah tidur mimpikan Auni... hahaha... dan walaupun mengalami boner, dia tak terkam Auni pun... situasi di mana saya nak bagitau, tak perlu mengeseks... normal... lainlah kalau dah halal, barulah boleh fikirkan option nak terkam ke tidak... hohoho...
Sori kalau ada yang rasa jengkel... tapi sesiapa nak follow karya saya, kena open minded...dan easy going! <3

81 comments:

  1. Hai RH!
    Saya tgh study ni. Esok last paper final sy. Sambil tu godeng2 handphone on9.. Hehee lambat akak tidur?

    Ohhh. Okay. Time baca tu. Mmg tak faham mksd boner tapi secara overall faham je luke tu kenapa. Hahaha. And yes! Sy boleh je follow cerita akak. Sbb sgt open minded!

    ReplyDelete
  2. mind akak sangatlah open. ..semua penulis memang ada social responsibility yang sangat berat sebenarnya, maklumlah, the pen is mightier the sword. Nak mendidik dalam hal-hal sexual dan intimacies dalam rumahtangga memang memerlukan keberanian. akak harap rose tak patah semangat dengan mulut orang yg takde insuran tu....teruskan mendidik di sebalik karya anda!

    ReplyDelete
  3. Kalau setakat basic info tu ok je.. Tp kalau dh mendalam sangat sampai semua nk cerita mmg susah sket la.. Setakat ni kak rose ok je.. General je kot tu.

    ReplyDelete
  4. oh..ha...sy sah2 x tau..
    :p

    ReplyDelete
  5. Sekurang-kurangnya saya dapat sepatah kata hari ini. Tak ada dlm buku teks ni..

    ReplyDelete
  6. Takper ler RH obviously org tu tak pernah baca novel romance or erotic english tu yg tak tahu makna 'boner' . Oh well their lost is our gain i'd say. But keep up with ur writing. Best sangat. Get well soon Luke tapi kalau dah pikiran menyimpang ke part yang arah selatan tu hehehehe on the road to full recovery lah tu.

    ReplyDelete
  7. Hai RH....sy baru je nk kenal2 RH ni, just follow bab 20 kisah Luke....betapa ktinggalannya sayaaaaa....hurmmmm sbenarnya sy pn xtau Boner tu apa....hehehehe...anyway so far sy enjoy dgn tulisan you....nti sy nk korek balik buku2 U yg brsusun tuuu....

    ReplyDelete
  8. Serius saya pun xtau boner tu ape kekeke..
    Saya tnya pakcik google, br sy tau..
    Apa pun sy ok je dgn karya akak <3

    ReplyDelete
  9. Hemm I think bila education kita berubah from eng to b.m medium nilah jd masalah BESOR cian bbdk zaman skr ni byk english words yg mereka X tau..
    Bdk kf COMPASSIONATE & MATERNITY LEAVE pn X tau. Tu bdk ada DEGREE tu dr UNI IPTA tu ..
    Urghhhh CABARAN..
    X pe rose baguslh dgn perkataan2 yg di anggap susah tu gen Y is learning something fm ur book, so KEEP IT UP

    ReplyDelete
  10. Serius,, sy x tau apa boner tu kak, hihihi,, nice info kak,, boleh paham sekrg πŸ˜„

    Timekasih akak πŸ˜‰

    ReplyDelete
  11. akan terus ikut pkembangan karya kak Rose smpai bila2...ngeee

    ReplyDelete
  12. oh..cam tu ke ok ler tu..dah dpt 1 ilmu...

    ReplyDelete
  13. Seriously Rose mmg semua manusia kepala berbeza2 pedulikan apa tanggapan org. Teruskan berkarya.. mana ada lucah pun dh nama pun novel dewasa. Hurmm apa pun go gurl!!!...

    ReplyDelete
  14. Terima kasih utk ilmu baru ni kak rose
    saya tak kisah akak buat cerita mcm mane
    sebab setiap penulis ada gaya tersendiri
    dan saya akan sentiasa menyokong akak ^_^

    ReplyDelete
  15. eina firman az zahraJun 20, 2014, 3:46:00 PM

    Hahahaha...baru fhm apa itu boner dlm erti kata sbnrnya...

    ReplyDelete
  16. heeee..sy bru tahu ap itu boner kak rose...tq for the info..kuatkan semngt ya...^_^

    ReplyDelete
  17. xpe kak RH ramai lg yg faham.. <3

    ReplyDelete
  18. hi sis... just follow ur blog. tergelak jap baca maksud boner. 1st time sy baca pe tu boner. hahahah. sebelum ni sy tau maksud je... tapi xtau istilahnya

    ReplyDelete
  19. Btul tu kata2 kat atas...baru dpt ilmu baru...akak pun ada ank truna yg kecil lg blh wat pnduan...
    Bkn senang nk mnulis lbh2 lg brdepan dgn mnusia yg brlagak pndai dn dialh paling alim bab khidupn dlm alim2 tu nk jgak mmbaca karya org yg dia rasa xbrape alim mcm mrk mulalh2 nk kluar hujah ikut ortodok mrk..biarknlh che rose mrk x matang tu @ kalu blh nyah je lalat yg mnyakitkn ati tu....

    ReplyDelete
  20. Cumilnya katun...

    ReplyDelete
  21. Hai Leeya...
    Akak lambat tidur sebab lepas submit design...

    Astagaa... rupanya Leeya ni masih study ye? Ingatkan baya2 akak... sebab je way you bagi komen, sangat matang dan tertib... hehe...

    Good luck exam... :)

    ReplyDelete
  22. hahaha... terima kasih kak...
    kan? selalu org fikir mendidik hal sexual ni lucah... tapi kalau cerita saya, saya bagi situasi... biarlah orang fikir sendiri camna... kalau depa salah fikir, nasib la.. kena sekolah balik... hehe

    ReplyDelete
  23. Bru tau mksd boner....tq kak...dpt 1 ilmu

    ReplyDelete
  24. hehe... tu la... saya rasa sentuh secara general dan bagi situasi bukannya step by step...

    ReplyDelete
  25. hahah anak dara kena tau gak... supaya tak terkejut macam Auni tu

    ReplyDelete
  26. memang takde... sbb tu budak2 kalau baca novel 18sx, dorg terus berimaginasi yg bkn2... sadis... :'(

    ReplyDelete
  27. oh baru faham.terima kasih atas info kak Rose

    ReplyDelete
  28. kan? camna la kalau depa baca buku romance camtu... kalau tgk movie camna eh?
    terima kasih bagi sokongan... saya cuma mampu bg tips melalui situasi dalam novel je...

    ReplyDelete
  29. hehe... takpe yang... kamu bersapa-sapa kat sini pun akak dah rasa berbesar hati...

    skrg dah faham kan maksud boner tu? haha

    ReplyDelete
  30. Don't worry RH saya sentiasa open minded plus I really like tulisan u walaupun takda Hadith terselit.... Dan I jatuh cinta dengan Seamus hero2 ciptaan RH, terutama Adam Dan Luke...apa pun keep going RH...Jon pedulikn burung2 hang berkicauan...let them be!!

    ReplyDelete
  31. hahaha... bagus sbb rajin google... :D

    ReplyDelete
  32. sbb saya ngeri tgk gen y...
    zaman saya muda dulu mmg eager nak tau pasal ni... ingat lagi, pelik bila ada yang kata kalau lelaki dan perempuan bercium, nanti ngandung keluar anak... gigih saya dengan kawan2 caritahu... rupa-rupanya bila baca buku permata yang hilang, baru ku tahu... oh begitu sebenarnya... hahaha...

    ReplyDelete
  33. sama-sama dear... hehehe <3

    ReplyDelete
  34. tengkyuuu... muah muah... <3

    ReplyDelete
  35. ah ah... camtu la... hehe...

    ReplyDelete
  36. tu ler... pelik... takpe... saya masih teguh dengan adanya pembaca macam wina... <3

    ReplyDelete
  37. sama-sama dan tengkyu gak dear... <3

    ReplyDelete
  38. hehe benda senang dan simple yang orang take it serious... :D

    ReplyDelete
  39. welcome dear... Alhamdulillah... <3

    ReplyDelete
  40. ye tau... ini utk mereka yang tak nak faha,,, hehe
    <3

    ReplyDelete
  41. see... u tergelak, bukan terangsang pun kan? maka... bukan lucah... hahaha/...

    ReplyDelete
  42. hahah tu la kak... kes nya saya pelik tgk anak lelaki saya masa tu dia baru je umur 8 tahun (skrg dah 10 tahun) kenapa pagi2 dia bangun dengan boner, saya pun risau sbb ingatkan dia fikir seks,... pastu suami dengan bangga cakap anak dia sihat dan memang jantan... hahahaaduila... so start situ saya bincang dengan kak lily nak buat buku avian arisa tu...

    ReplyDelete
  43. Tak semua org berfikiran terbuka. Isu2 macam ni terpulang kepada keterbukaan individu tu sendri. Tapi yang penting saya suka semua karya akak. Berilmu. Novel akak bukan sekadar untuk hiburan sahaja... Harap AKBYG dapat dibukukan. Gud luck akak.

    ReplyDelete
  44. hehehe... penat lukis tu taww... :D

    ReplyDelete
  45. Hahahaha tertawa saya dgn istilah boner tu. But, anyway tqvm..bertambah ilmu saya. If tanya suami, belum tentu dia nak jawab haha..malu sehh. About novel yg ada part vely the lomantik tu, saya ok je..ilmu rumah tangga tuuuuu. Tqvm RH

    ReplyDelete
  46. Alhamdulillah... welcome dear... <3

    ReplyDelete
  47. tengkyu dear 4 ur support... <3
    dah serik nak letak hadis sebab takut kena hdis palsu... kang tak pasal2 sebarkan dakyah pulak... :D

    ReplyDelete
  48. itu la... tapi yang tak berfikiran terbuka tu jugaklah yang mengacau bilaukan keadaan...haihhh...

    terima kasih sokongan... Insya ALLAH Taala.. doakan AKBYG jadi buku... <3

    ReplyDelete
  49. Alhamdulillah... welcome dear... <3
    haa.. see... juridah pun ketawa...
    akak ni, nasiblah dapat suami ckp direct... bila tanya dia sbb anak bangun tido ada boner... tu yang dia bgtau tu... :D

    ReplyDelete
  50. at my age i still tak tau maksud Boner :P and malas pi google perkataan ni masa baca bab dahulu :) tq for ur info ;)

    ReplyDelete
  51. Hahhaha..dh agak masa mula2 baca hari tu..tp malu la pla plak nk ty. Nasib baik RH dh explain panjang lebar...

    ReplyDelete
  52. akak, lawak la gambar tu.. tapi itu simple way to understand, tak payah nak cerita panjang2 kan... :D
    pendedahan tentang biologi dan pendidikan seks ni penting, tapi cara kena betul.. dan kena buka minda, lapangkan dada.
    teruskan usaha, mudah2an berbaloi!

    ReplyDelete
  53. Hahaha...sejujurnya sy pn tak tau maksud boner tu apa tp malas nk menggoogle...tq for ur explanation kak...selalu dpt ilmu baru setiap kali baca entry akak....^-^

    ReplyDelete
  54. Macam mana nak baca Part 17 & 18."Enter your password". Tak faham ni. Please assit. Tq.Kak hana

    ReplyDelete
  55. be open minded...sy rasa yg akak tulis ni sempoi ja..klu bca novel org puti lagi lah...straight to the point kan sist...

    ReplyDelete
  56. cute betol kartun kak rose..hihi..anyway dapat info ap itu 'boner'... teruskan usaha ye kak..saya suka baca novel akak..bg saya tkde istilah lucah dalam novel akak..bahasa rare yang akak guna pun banyak bagi saya info baru..hihi.. cyayok2 kak rose.. :)

    ReplyDelete
  57. Ohh..ini yg di panggil boner..hehe..
    Terima kasih kerana berkongsi ilmu..kerana ada sesetgh perkara yg kita tak tahu atau pasti tapi segan nak bertanya..
    TQ RH

    ReplyDelete
  58. ruby muksin redsJun 20, 2014, 5:38:00 PM

    ohh bru sya tahu apa itu boner.hihi

    ReplyDelete
  59. Hahahaha..
    Comel je...
    Tq untuk ilmu yg di kongsi...
    Sebelom nie tau gitu2 je...
    Now dah faham..
    Hahahahah

    ReplyDelete
  60. sy anggap novel akak sebagai rujukan untuk melayan suami ngn lebih baik.. hihihi. oh. tetiba rindu suami yg dah 7 hari xjumpa. hoho

    ReplyDelete
  61. Hehehe. Sy baru 22 kak. 3rd year in degree. Skrg tgh study kat upm..

    Thank you for the compliment *blushing* hahaha

    ReplyDelete
  62. Hi kak RH....hahahaha x sangka yg boner tu adalah itu....akak ank akak 8 thn...yg saya anak sy br 4 thn..time nk kejut dr tdo utk mandi g taska tgk...perghhhh apsal anakku mcm ni??? Tp my hubby kata mmg la bdk lelaki camtu...maknanya sihat....hahahahah..kelakar pun ada..neway slamat berkarya yer kak....thh tgu password nie...hihihi peace...

    ReplyDelete
  63. Salam. Ate kak..buku avian tu mmg x terbit ke kak? Sy br lg dgn blog kak rose ni..xdpt la nk bca karya akk b4 ni...hurmmm o_o

    ReplyDelete
  64. this morning...sepintas lalu saja terbaca update u dalam fb...frankly speaking, masa bc bab 14 tu specifically xfaham makna tu tapi boleh relate dengan overall story...and now thanx to you RH for educate me..hahaha ank dah 3, teruna pulak tu, baru sekarang jelasnya :)

    ReplyDelete
  65. Ha3 sometimes kita ada parents yg X open mind ..fortunately akk pnya bila 1st period dh crt itu ini siap ajor lg mcmne nk buat & how to use pad..
    By actual fact benda2 ni mmg kene di ajar & ur book dgn lily tu is good tp tulah MASYARAKAT kita ssh nk ckp..& tak tau nk ckp
    Tgk skr without proper sex edu apa jd ank2 bb2 di buang merata2.. payah kn...

    ReplyDelete
  66. MASLINA AINI MAT SAADJun 20, 2014, 9:27:00 PM

    Be strong kak.. Sentiasa follow karya Sis..wpun baru je kenal melalui GND.. <3

    ReplyDelete
  67. Samalah dgn akak...x tau istilah boner,tp tau budak lelaki akan kd camtu.Mula2 tgk anak bujang..confuse jgk.Tanya kat hubby dan dia bgtau itu normal bg budak lelaki..tambah plk time2sejuk...ooo...at least anak bjg kita normal..Dan kadang2 kat wad pun..ada patient akak ( yg rasanya dah andrapouse
    tbg kami)tiba2 lak boner.Sedangkan pt tu x sedarnpun kadang2..mcm2kan?!

    ReplyDelete
  68. Samalah dgn akak...x tau istilah boner,tp tau budak lelaki akan jd camtu.Mula2 tgk anak bujang..confuse jgk.Tanya kat hubby dan dia bgtau itu normal bg budak lelaki..tambah plk time2 sejuk...ooo...at least anak bjg kita normal..Dan kadang2 kat wad pun..ada patient akak ( yg rasanya dah andrapouse
    bg kami)tiba2 lak boner.Sedangkan pt tu x sedarnpun kadang2..mcm2kan?!

    ReplyDelete
  69. Open minded mmg wajib utk generasi Y n of course saya open minded dlm novel.Dr novel saya dpt info n saya mmg cerewet ttg novel.4 my girl saya glkkn bc novel n kl ada yg agk berat saya akn bg conclusion keburukan n kebaikanya.Saya juga ada 3 ank lelaki berumur antara 9-15 tahun, psl boner ni mmg susah nk terangkn.mrk bertnya tersekat2 nk bg info.
    Bg saya karya rose x lucah pun n saya suka.terus berkarya.berharap dpt peluk AKBYG dlm ms terdekat.....

    ReplyDelete
  70. Amin... Harapnya akan termakbul nanti.. Akak saya tak srmpat baca bab 18 dan ke atas. Huhu

    ReplyDelete
  71. Saya suka penulis yg berfikiran terbuka n menulis dgn bebas tak olok olok jadi baik sangat sangat...... terima kasih dgn ilmu yg diberi..... sebab saya memang ingat anak nak terkencing setiap pagi bila bangun tidur hahahaha or bila adik dia tegak kahkahkah tq akak RH

    ReplyDelete
  72. jgn bimbang Rose, akak ni open-minded...tak kisah pun
    apa yang Rose sampaikan dalam novel. syg ye naskah yg
    byk info macam avian arissa tu berkubur. hurmm...memang lumrah kehidupan, dalam maju macam ni pun ada juga manusia yg masih tak berfikiran sealiran dgn masa.

    ReplyDelete
  73. Oh ok dah paham.to biasala lelaki normal. St dah kawin jd dah phm situasi ni. I open minded xksh pun kak rose harissa

    ReplyDelete
  74. ekekek..baik lah kak... :p

    ReplyDelete
  75. Ok... dah dah faham kak rose... tq kongsi info

    ReplyDelete
  76. sy dh beli pon buku tu avian arisa tu....standby nanti bila ank tnya....senang nak jawab....kalu xnak jwb bagi dia baca sudah...kdg2 bdak2 ni soalan diaorg pelik2....mati kata nak jwb...

    ReplyDelete
  77. saya amat suka baca tulisan2 cik RH tapi akhir2 ini amat susah nak ikut perkembangan tulisan2 RH. saya jarang buka FB, jadi selalu ketinggalan pengumuman yg cik RH buat d FB tu. jadi dengan berat hati saya terpaksa tinggalkan blog ini sebab dah tak nampak entry baru. moga cik RH bersemangat selalu dan menghasilkan karya tanpa jemu.. babai semua..

    ReplyDelete
  78. owhhh.. baru faham. coz pnh baca tp x tahu apa maksud "Boner" ni (sorry eng Zero) ahahah.. nasib baik saya x sebut benda ni dpn org ramai. trimas info nya. luv you kak RH <3

    ReplyDelete