Tuesday, August 26, 2008

Female Driver

8/26/2008

Melihat kepada iklan ini aku berkobar-kobar hendak mencuba. Ya, tak kisahlah kalau ada yang memandang serong pada aku. Mungkin ada yang akan kata, tak padan dengan dah jadi bini orang… tapi siapa peduli? 015.gif

Dua tahun dulu, masa Red Bull hendak mencari pelumba wanita, aku berkobar-kobar nak pergi test. Tapi hubby kata, jangan nak mengada-ngada. Nanti kalau dapat masuk, anak siapa nak jaga? Kerja macam mana? Sudahnya, impian tu berkubur dft001.gif.

Kenapa aku minat nak jadi pelumba? Sebab masa aku masih dalam peringkat lesen P dulu, aku selalu dibuli oleh pemandu lain. Benci betui… mentang2 terpampang P kat cermin kereta. Ada yang siap ugut nak bawa ke balai polis. Mentang2 aku P, salah mereka, mereka reverse kan balik pada aku… sejak itu aku mula ‘berdendam’ 014.gif. Hehehehe…

Tanggal saja pelekat P yang berpuaka tu, aku mula tunjuk belang. Belajar dari ketakutan perasaan sendiri. Kena pulak dulu masa kerja selalu mengejar masa, dari utara sampai ke selatan kena drive pergi site. Rasanya masa aku lebih banyak habis dalam kereta Wira yang kini memang dah 2 tahun jadi hak milik aku sepenuhnya. Tak terfikir nak tukar kereta lain 028.gif. Orang kata belilah kereta auto, duduk di Bandar besar macam ni, pakai auto sangat praktikal. Ye… sesungghnya aku sangat takut bawak kereta auto. Tak tahu kenapa 032.gif.

Bekas bos pernah kata, aku bawak kereta macam ribut. Tapi, lepas tu dia jugak yang perturunkan skill memecut di lebuhraya pada aku 011.gif. Ya, bekas bos aku memang tak guna, tapi dalam sesetengah hal, aku bleh ngam dengan dia terutama kalau bincang pasal kete. Elly pun penah kata masa memula jumpa dulu, akak pun bleh jadi pelumba. Ya… memang aku ada hati nak jadi pelumba. Tapi aku katakan pada dia, tak ada maknanya sekarang kalo aku nk jadi pelumba… dh tua, dah bersuami… ada anak. Mimpi sajalah 009.gif.

Jadi bila tertengok balik iklan ni secara online… semangat nk mencuba tu ada balik… aku pun dengan hati berkobar-kobar mula isi form.

Why should you be one of the Red Bull Rookies? (not more than 100 words) aku dh excited nak letak jawapan antaranya… Because I don’t want to be a road racer for the rest of my life! Hahaha… 005.gif

Tapi tetiba-tiba tangan aku berhenti menaip. Kenapa? Salah satu syaratnya buat aku kecewaaa… Be 18 – 30 years old! 012.gif

Umur aku dah nak masuk 31 ujung tahun ni. sedangkan pemilihan itu untuk tahun depan punya! Terus aku closed form 002.gif dan menceritakan dengan penuh perasaan kecewa kepada hubby. Dia diam tapi lepas tu tersengih panjang. Hampes… ngutuk aku dalam hati ler tu… lagi satu aku macam terasa dorang nak mencari perempuan yang berwajah model juga jdi pelumba… almaklumlah… tgk saja 4 pelumba rookie yang terpilih menyertai Merdeka Millenium Endurance tahun ni… vogue dan tidak bertudung dan bergaya mcm model… adui! 008.gif

X pe la… manalah tau suatu hari nanti aku jadi kaya, akan ku beli jugak Evo bawak masuk Sepang 011.gif. Huhuhu…Berangan lagi!

Jadi kepada awek2 yang masih muda di bawah usia 30 tahun, silalah lawat laman web Red Bull http://www.redbull.com.my/rbfds/index.html untuk keterangan lanjut menjadi pelumba wanita. 048.gif

pompom.gifpompom.gif pompom.gif

Friday, August 1, 2008

KRU

8/01/2008


Kelakar tak tengok t-shirt ni? Hahaha… 011.gif t-shirt aku jumpa masa balik kenduri kahwin Yana. Dah jadi kain buruk buat lap pinggan kenduri. Tapi aku rela ambil balik sebab teringat kenangan dulu. Aku tergelak sendiri masa tgk balik t-shirt ni. Adik2 aku geleng kepala sebab aku ambil balik t-shirt yang dh jadi kain buruk tu. 015.gif

T-shirt tu asalnya putih kosong, aku beli dengan harga RM5 masa tingkatan 5 di Sekolah Menengah Teknik, Kuantan. Kiranya dah 14 tahun usia t-shirt tu. Kalau nak tau, aku dulu peminat fanatic kumpulan KRU. Siap masuk kelab. Tapi bertahan dua tahun aje sebab x mampu bayar yuran keahlian. RM15 setahun waktu, dah rasa mcm banyak sangat untuk budak sekolah yang masih mengharapkan duit mak bapak. Walaupun begitu, aku memang kumpul duit beli kaset2 diorang. Sampai skg ada lagi kaset2 tu. 009.gif

Aku pernah berangan nak jumpa Yusry sebab tau dia pandai melukis. Tapi dulu manalah mampu nak redah pi jumpa dia kat KL. Simpat hajat je la…005.gif

Kerana terlalu minat kat KRU, semua buku rujukan, fail ABBA aku balut dengan gambar2 kumpulan KRU terutamanya yang aku lukis sendiri. Sampaikan sampul surat pun aku buat sendiri dengan fotostat gambar2 KRU. Kira trademark aku masa tu, KRU! Bila dapat buku biodata KRU, aku melompat gembira. Aku simpan elok2 dalam sampul surat dorang. Tatau la buku tu ada lagi ke tak. Tak sempat nak selongkar almari masa balik kg baru ni. Takut mak aku bakar je dah. Yelah, sejak aku tak jadi penghuni tetap rumah Felda tu, banyak buku2 aku mak dah bakar sebab dh dimakan anai2! 012.gif

Dek kerana tak mampu nak beli t-shirt dorang, aku terfikir nak buat t-shirt sendiri. Aku beli t-shirt pagoda, pastu beli dye hitam dan merah. Bersungguh-sungguh buat template guna kadbod. Lengan kiri kanan, ada cop aku. Konon2 trademark. Orang lain sibuk study, aku sibuk mewarnakan t-shirt! Bila dah siap, aku rasa t-shirt macam lawa sangat sebab ramai kawan-kawan jeles sebab aku bleh buat t-shirt sendiri. Walaupun sekadar guna template kadbod, dorang masih leh kenal yang mana satu Norman, yang mana satu Yusry dan Edry. Hahaha… aku rasa kalau KRU tengok t-shirt ni mesti dorang ketawa guling2…009.gif tapi kalau dorg tau aku org yang sama menang hadiah pertama peraduan melukis poster Tyco- KRU, agaknya apa dorang cakap eh? Peraduan tu dalam tahun 2002 kut, anjuran majalah APO? dan aku pun belum jadi warga APO? masa tu. Sayangnya aku tak buat salinan lukisan yang menggunakan poster color tu. Hadiahnya RM700! Aku guna duit tempah cadar kahwin warna merah dari Indonesia! 005.gif

Aku tau, ramai yang akan ketawa sebab aku minat KRU. Sebab dulu2… aku bawa minat tu sampai masuk U. Meja drafting aku kat studio, aku balut dengan segala macam lukisan KRU. Sampailah kena sabotaj, ada orang robekkan lukisan tu. Aku nangis sakit hati. Benci semua budak2 studio aku masa tu wpun aku tatau sapa yang khianat. 014.gif

Sekarang ni dah berumur, tak berapa minat giler cam tu. Mmm… masih lagi minat tapi lebih kepada kagum melihat kemajuan dorang mengkayakan diri dengan berbisnes. Siap ada bangunan merangkap wisma KRU. Tabik dan semoga diorang terus maju jaya! pompom.gif

Follow Me @roseharissa

About Me

RoseHarissa

"To be perfectly clear, passing is something that has never crossed my mind. Instead of stepping forward and explaining why and prove that I'd really meant no harm, I chose to remain silent. My attitude was, if they don't get it, I don't have to explain it, which was my way of saying that if they don't get me, I don't have to explain me." ©




Random

randomposts