Friday, September 24, 2010

Thursday, September 16, 2010

Seperti Keju & Coklat

9/16/2010
Harga: RM 16.00 / RM 18.00
ISBN-13: 978-967-5783-35-7
ISBN-10: 978-967-5783-35-7
Tarikh Terbit: 16 Sep 2010
Jumlah Muka Surat : 272
Terbitan :

PTS Litera Sdn Bhd


"Kata orang, Aqil itu sering bercakap seorang diri semasa membuat design..."

"Aqil itu pernah buat kerja gila minum air dakwat lukisan semasa di tahun satu!”

"Sebenarnya…Aqil itu ada masalah mental..."

Betulkah Safiy Aqil sakit mental? Tapi sayanglah…kalau rupa kacak tapi sakit mental pula!

Semua persoalan yang mengumpul di otak Raisya terjawab setelah dia berada di satu ruangan kerja bersama Aqil. Seperti keju dan coklat, betapa dua bahan berbeza, boleh disatukan menjadi satu rasa hebat. Begitu juga dalam hal berkawan.

Aqil – “Berkat duduk satu ruangan kerja dengan awak dulu, saya merasa punya kawan sejati. Berkat mengenal awak, saya juga dapat mengenal bahagia lagi.”

Rupa-rupanya ada banyak rahsia yang disimpan oleh Aqil yang bukan hanya mengejutkan Raisya tetapi seluruh Fakulti Alam Bina!

Safiy Aqil
_______________________________________

Ini adalah novel gedik Islami, cubaan pertama aku menghasilkan novel remaja berlandaskan syariah-compliant. Jadi isinya tentulah tidak seberat novel-novel dewasa yang lain.

Biarpun mungkin ada yang mengatakan seseorang penulis perlu mengekalkan satu tema sahaja untuk maju jaya tetapi bagi aku, tidak ada salahnya mencuba pelbagai genre agar lebih versatile. Bukan penyanyi atau pelakon aje harus versatil tetapi penulis juga.

Kalau sekarang pelakon Ady Putra dah dianggap sebagai Johny Depp Malaya sebab sanggup ubah penampilan demi menghayati watak, jadi apa salahnya apabila menulis, kita cuba terapkan kelainan supaya dapat menarik lebih banyak golongan, tak semestinya dewasa sahaja atau remaja sahaja untuk membaca buku-buku tulisan kita. Lagipun apabila mencuba pelbagai genre tulisan, kita dapat mencabar diri sendiri dan menguji sejauh mana kemampuan penulisan.

Oh, terlebih sudah... apapun, semoga 'Seperti Keju & Coklat' ini dapat menghiburkan para pembaca remaja sekaligus memberi sedikit tauladan. Dan mudah-mudahan 'Seperti Keju & Coklat' juga dapat dijadikan pemangkin untuk aku lebih terus gigih menulis novel gedik Islami di bawah naungan PTS. Kalau nak baca sinopsis 'Seperti Keju & Coklat', boleh lihat di portal PTS.


Wednesday, September 15, 2010

Tboox.com - Best Gift Idea Contest!!!

9/15/2010
Perhatian semua, buat rakan taulan... ada contest menarik dengan hadiah yang sangat cute di TBOOX - Malaysia Gift Online Shopping Mall!
Aku suka sangat website ni sebab ia adalah shopping mall maya yang paling best dan banyak barang-barang cute kat sana. Jadi, kalau korang suka barangan yang cute miut untuk dihadiahkan kepada boyfriend, girlfriend, mak, ayah, kawan, pakwe, makwe, suami, isteri, atau siapa-siapa sajalah, bolehlah melawat ke TBOOX. Jangan lupa sertai peraduan yang sedang TBOOX jalankan sekarang!

Best Gift Idea Contest – Doughnut Cushion and Nike Backpack plus mystery gifts giveaway.


Buying a gift for your loved one (Boyfriend/Girlfriend or Husband/Wife) is always easy because you know each other so well. Either for him or for her, either creative or romantic or unique. Whether you choose the much-wanted or the totally unexpected item, a gift from your loved one is always being treasured and sweet.

Here’s how it’s played:

  1. Share with us what is your best gift idea at Tboox Facebook Wall Post.
  2. The top 3 creative gift idea winners stand a chance to win Doughnut Cushion plus mystery gift you will get surprise.
  3. The most creative gift ideas with most “likes” stand a chance to win our Grand Prize – Nike Backpack.
  4. Submit your Full Name, Email and Website(optional) to admin@tboox.com with subject “Best Gift Idea Contest”

What Will You Win?

Contest ends on 10th October 2010 and we’ll announce the winner the next day!

For more information, visit :

http://blog.tboox.com/2010/09/what-is-the-best-gift-idea-for-your-loved-one/

http://www.tboox.com/


Sunday, September 5, 2010

Selamat Hari Raya Aidilfitri 1431H

9/05/2010

Pejam celik dah dekat 7 tahun aku menulis dengan APO? dan menulis karya-karya tebal beratus-ratus mukasurat bernama novel.
Dengan jari-jari ni aku menaip bermacam cerita untuk tatapan kalian sampai sekarang, jari yang sama gak aku susun untuk mohon maaf dari kalian kalau ada cerita-cerita aku yang tak best, atau kurang umph macam ketupat cicah rendang...

Aku cuma nak korang tahu aku ni cuma insan yang lemah di panggungNya.
Tak selamanya mata memandang dengan ramah,
hati menilai dengan jernih, dan mulut bicara dengan santun.
Aku mohon maaf atas semua kesalahanku.

Baik yang disengaja mahupun yang tidak, yang besar mahupun yang kecil,
yang masih ingat mahupun yang sudah lupa.
Semoga Allah mengampuni dosa-dosa kita.
Semoga kita sukses.
Semoga menjadi jiwa yang fitri teriring doa;

Taqobalallahu minna waminkum taqobbal ya karim, ja’alanallahu waiyakum minal aidin walfaizin walmaghfurin.

dengan ingatan tulus ikhlas dari:

Rose Harissa @ Nora
http://roseharissa.blogspot.com/

_____________________________________
p/s: seperti tahun-tahun lepas, aku lukis sendiri je kad raya. Cuma tahun ni tak sempat nak print dan pos pada kawan-kawan. Busy bebenor kekdahnya... hehe...
Tapi sesapa yang nak save, dipersilakan tapi janganlah lupa letak kredit, letih mak melukis muka-muka hero tu... (^_^)v

Follow Me @roseharissa

About Me

RoseHarissa

"To be perfectly clear, passing is something that has never crossed my mind. Instead of stepping forward and explaining why and prove that I'd really meant no harm, I chose to remain silent. My attitude was, if they don't get it, I don't have to explain it, which was my way of saying that if they don't get me, I don't have to explain me." ©




Random

randomposts