Monday, February 21, 2011

Mitos perempuan dan aiskrim : Jilat? Gigit tak boleh?

2/21/2011
Pelik tengok tajuk panjang lebar kat atas? Atau rasa geli geleman? Hahaha... kalau dengan Che' Rose, tak ada yang tabu untuk dibicarakan atau dibincangkan. Sesapa yang rapat dengan aku memang taulah how far I can go...sehinggakan ada yang tak lepas untuk pendengaran umum. Macam kak Lily Haslina selalu terjerit bila dengar komen spontan aku yang agak 18PL + SX +SG?
Tapi memang logik what? Lagipun kalau terlalu tabu sangat pun susah jugak, zaman semakin moden, kalau semakin tabu, semakin banyaklah benda-benda yang sepatutnya tak berlaku dulu kala tapi sekarang ni bersepah-sepah masalah yang melibatkan benda-benda yang kononnya tabu untuk dibicarakan umum.

Tengok sahajalah topik ni...

Korang tentu pernah makan aiskrim bila jalan-jalan dengan family kan?
Atau sekurang-kurangnya tengok orang makan aiskrim sambil berjalan?
Mesti pernah.
Tapi sebelum aku mengoceh lebih panjang lebar... aku mintak maaf kepada sesapa yang terasa annoying dengan topik ni dan lebih baik tak payah baca sebab mungkin agak lucah pada pembacaan korang yang mungkin berfikiran agak ortodoks?
Ampun! Ini adalah suara aku hasil penelitian dari hobi suka tengok gelagat orang ramai.

Okey, to the point, aku nak tanya korang pernah dengar mitos pasal perempuan dan aiskrim? Hahaha...mesti ada yang tahu jadi aku malas nak explain lelebih dekat public ni. Faham sendiri la bila tengok gambar-gambar yang aku sertakan untuk menguatkan lagi topik ni.

credit: shutterstock

Sekarang dengan pertolongan gambar di atas, adakah kalian faham maksud aku? :)

Bukan apa, aku sejak tahu pasal mitos tu zaman sekolah dulu, memang tobat, aku elak makan aiskrim kat tempat awam. Paling tidak pun, kalau nak makan jugak, aku akan ambil port, duduk. Dan aiskrim itu tak dijilat, sebalik aku gigit dan kunyah semata-mata nak elak pandangan serong lelaki-lelaki yang memandang atau terpandang. Biar mitos tu cuma tinggal mitos untuk dorang...hehe...
Memanglah ada yang tegur, kuat benar gigi kau gigit aiskrim yang sejuk tu?
Well... gigi kapak la katakan... memang lah kuat... hahaha...

Okey, kembali ke topik asal. Aku nak tanya apa perasaan korang kalau tengok perempuan makan aiskrim menjilat-jilat di khalayak ramai. Siap berpusing lidah 360 darjah! FuyooOoo!!! Pasti ada lelaki yang dah terbeliak biji mata dan mana-mana yang imaginasi terlebih tu dah berfantasi liar di siang hari... hahaha... tapi euwwwww! What the &^^%^?!!

Bagi aku, aku menyirap aje kalau tengok perempuan makan aiskrim macam tu. Tak kiralah aiskrim kon ke, aiskrim batang ke...tapi aku memang ada terasa nak gi sound sedas:

"Beb, makan aiskrim tu boleh tak, tak payah jilat keliling dengan lidah terjelir macam tu? Buruk benor gayanya...!"

Tapi memandangkan aku ni bukanlah kaki tegur direct terutama orang yang aku tak kenal langsung dan takde kena mengena langsung dengan hidup dan mati aku, maka aku simpan aje rasa sebal dalam hati... huh!

Sungguh, kadang terfikir para perempuan ni tau ke tak pasal mitos tu? Ya, okey, memanglah cuma mitos tapi hellooooOoooo...memang nampak buruk benar melihat perempuan menjelirkan lidah menjilat aiskrim di khalayak ramai. Apalagi yang bertudung. Seriously... aku yang perempuan ni dah berasa 'lucah' melihat gaya jilatan yang...yang..err...opsss... tengoklah gambar di bawah, apatah lagi kaum lelaki yang memandang. Kadang rasa macam ada yang tahu tapi tetap saja makan macam tu konon nak bagi hint pada lelaki tentang... tentang...ah! Malas aaa nak terangkan, kang kena cop blog lucah la pulak! :p... korang fikirlah sendiri...

Bukanlah nak cakap aku tak pernah makan aiskrim dan macam bagus. Tapi again, hellloooOooo...sebagai perempuan, kita kena tau common sense sebagai perempuan di khalayak ramai. Makan, biarpun cuma aiskrim, carilah tempat duduk. Makan dengan tertib. Sebab kadangkala ada perkara-perkara, yang walaupun cuma mitos, tapi sedikit sebanyak, aku akui memang menggambarkan peribadi kita dalam sesuatu hal... dan kalau ya pun memang macam tu, tak payah tunjuk melalui perbuatan...biar jadi rahsia peribadi, adegan dalam kelambu, cukup!
Jadi aku sebagai perempuan nak menyeru kepada para perempuan...berhati-hatilah ketika makan aiskrim di khalayak ramai... kang tak pasal-pasal membuat kaum lelaki ter....! Ooopsss...!*tutup mulut...jahat mulut ni! biasa dia!* Hehehe...

Cukuplah sebelum ada yang baling kulit pisang ke skrin komputer sebab menyampah baca ocehan Che' Rose yang entah apa-apa...

Sampai di sahaja ya? Aku terpaksa bertapa lagi. Entah bila akan surface balik. Rasa nak muntah darah sangat-sangat dah ni... haduiii...

Jadi maaf kepada sesiapa yang aku masih belum sempat balas komen dan emel... Apapun, terima kasih kepada semua yang sudi menjejak setia ke belog untuk diingati ini... (^_^)v

Salam sayang... love y'all! ♥♥♥

Wednesday, February 16, 2011

Borak santai bersama NBKara di MPH Midvalley

2/16/2011
Entri sambil lalu ni... maaf buat semua yang hantar komen dan emel (ceh! Macam berjuta komen eh? Ingat artis??? hehee) sungguh, tak sempat nak balas... sedang semput hampir nak muntah darah siapkan projek baru...
akan balas juga nanti... tapi lambat la...
(@_@)v
Kat sini nak umumkan aktiviti yang akan Che' Rose sertai...
Sesi bersama Penulis NB Kara Sdn Bhd.
19hb Februari 2011 (Sabtu)
2pm - 3pm / MPH Mid Valley
Temui penulis Norhayati Berahim, penulis novel Hujan Pun Menari & Dari Kerana Mata
bersama penulis novel Nora Ismail, penulis novel ...Dan Cinta Pun Tersenyum.
Temui mereka untuk sesi bersoal jawab dan juga borak santai...



Jadi Che' Rose akan keluar sekejap dari 'pertapaan' untuk bertemu sesiapa sahaja yang sudi bertemu Che' Rose, sepupu pontianak ni... hohoho!
Jumpa anda di sana! ♥(^_^)♥

Follow Me @roseharissa

About Me

RoseHarissa

"To be perfectly clear, passing is something that has never crossed my mind. Instead of stepping forward and explaining why and prove that I'd really meant no harm, I chose to remain silent. My attitude was, if they don't get it, I don't have to explain it, which was my way of saying that if they don't get me, I don't have to explain me." ©




Random

randomposts