Mar 29, 2011

♥ One Love...One Nescafe! ♥

BY Rose Harissa IN ,


Elehhh... baru dapat satu mug nescafe dah gedik Che' Rose eh?
Hehehee... bak kata orang Sarawak, sik lalek pa orang mauk madah! (tak peduli apa orang nak kata).
Macam dalam kartun tu la keadaan aku sekarang. Sangat 'menakutkan' untuk dipandang. Asyik menghadap laptop dalam keadaan rebah bangun demam, batuk tak berhenti. Jadi apabila hubby buatkan nescafe, rasa demam tu kebah kejap...apatah lagi sudah tentu nescafe itu dibancuh dengan penuh kasih sayang olehnya... huhu... (sebenarnya bukan satu mug, tapi satu teko! dan ya, Rose Harissa adalah Nescafeholic, addicted! Bagilah nasihat apa pun tentang nascafe...memang percuma...dah tak dapat nak tolong dah. Nescafe sangat sedap dan percaya atau tak, itulah ubat migrane Che' Rose! Tapi sayangnya, aku cuma suka minum nescafe tapi tak suka pun nak masuk peraduan nescafe...kalau masuk, rasanya harus menang sebab dapat kumpul penutup botol sepanjang minggu... hehehe)

Apabila dah semakin berusia ni, dah tak perlu nak cakap love, sayang, rindu sepanjang masa. Perkataan semakin kurang, tetapi perbuatan semakin banyak. Penat gak kadang bercakap benda jiwang-jiwang ni. Macam aku pun, bila nak cakap 'i love u,' 'saya sayang awak,' ngan hubby rasa macam geli je. Tapi ngan orang lain macam kawan ke pembaca ke ok je pulak...(hah! jangan nak tuduh Che' Rose gatal ya! Untuk pengetahuan yall, Che' Rose seorang manusia yang penuh kasih sayang tapi SETIA hokkayyyy? )

Macam aku, apabila aku dalam keadaan sibuk... perbuatan-perbuatan kecil hubby seperti membancuh nescafe, menggoreng nasi kurang garam atau kadang terlebih garam, membuat jemput (cekodok) dan lempeng, tumis sardin, kemas rumah, memicit bahu sambil aku menaip dan sebagainya sangat bermakna... pendek kata, kasih sayang♥ rasa bertambah lagi segudang... hehehe...

Sekarang ni bagi aku perbuatan lebih berharga untuk menunjukkan kasih sayang... yelah, cakap sayang, i love u tapi hampes tak nolong apa pun, tak guna gak kan? Penat aje... dibandingkan dengan cakap i love u sampai berbuih mulut atau memanggil dengan panggilan sayang, aku lebih prefer memeluk lama tanpa bercakap apa pun.

Cannot see the different
eh? Ini adalah interpretasi cinta... tak perlukan kata sayang berjela...i love you you must love me... bla bla..bla...
Ha, korang yang dah ada suami atau isteri tu, cuba time-time gedik atau 'kenjet' tu, gi peluk suami atau isteri korang...peluk je... jangan buat apa-apa atau cakap apa...peluk lama-lama... ( yang belum kahwin tu jangan gatal pulak nak test, peluk awek atau balak korang, tapi kalau nak dosa free, trylah buat...)
Ha, camna para suami dan isteri? Can you feel the love tonight? ♥ hik...hik...hik...

Jangan pulak korang salah sangka...bila peluk tak semestinya nak 'tuttt...' kena faham betul-betul...feel the love okay? Bukannya make love! Huwahhh! Ni kang ada pulak yang pandang serong kat Che' Rose... tapi sekali lagi highlight, feel! Feel! Not MAKE... but FEEL! Ha, ada bezanya di situ. Ah, kalau ada yang tak faham gak...pergila nyanyi sendiri lagu Elton John tu... :)
And can you feel the love tonight
How it's laid to rest
It's enough to make kings and vagabonds
Believe the very best

Begitulah adanya kisah Che' Rose yang dalam pertapaan ini...
Sampai ketemu lagi di lain entri... daaaaaaaaa... ♥♥♥