Thursday, February 23, 2012

Novel misteri + thriller + action = Bertempur Dengan Jembalang

Salam semua...

Mula-mula nak mintak maaf banyak-banyak kepada sesiapa sahaja yang hantar emel dan komen dan mesej. Aku cuba sebaik mungkin membalas...kalau lambat tu, maafkanlah...jangan marah ye...harap mengerti... sebab sekarang ni aku rasa macam nak nangis pun ye jugak. Cuak...bimbang...macam-macam hal.

Normal, menjelang pesta buku, banyak kerja nak kena siapkan. Kena pulak aku bukan cuma menulis, tapi buat illustrasi jugak. Komitment pada APO? pun takleh dipinggirkan. Amanah orang untuk siapkan buku berilustrasi mesti kena habiskan sebelum pertengahan Mac. Aku memang kalut...mana fikir tanggungjawab sebagai surirumah tangga lagi. Kalau bujang takpe la... tak peduli orang lain tak makan tak minum, rumah sepah ke hapa ke... sendiri maaa... Hidup berkeluarga ni lain. Takleh sangat nak kejar duniawi. Kalau masa hidup suami dan anak tak dijaga, besok kalau tak bertemu kat Padang Mahsyar, jangan salahkan diri sendiri pulak. (^_^)v
Eh, terpanjang pulak mukadimah... 

Sebenarnya, dalam sibuk-sibuk siapkan kerja orang lain, aku pun gagahkan diri siapkan novel misteri + thriller + action bagi memenuhi permintaan pembaca-pembaca yang mengikuti karya aku kat APO? Cover ni sementara sahaja. Gambar 'asoka' hensem tu kena beli wehhhh... bukan boleh main tempek aje. Dah confirm segala benda nanti, barulah boleh beli lesennya...begitu cara orang berhemah buat cover ya... takleh curi sembarangan aje gambar kat google pastu claim, idea sendiri, konsep sendiri... phewww...


 *Sendiri tulis, sendiri buat cover... asyik bangetttt...! (^_^)*
Cerita ni sebenarnya diangkat dari karya aku yang pernah tersiar dalam Majalah APO? lama dulu menggunakan tajuk yang sama. Masa tu dah dapat permintaan dari beberapa pembaca lelaki yang mintak aku panjangkan jadi novel tapi masa tu aku tak ada keyakinan nak buat.
Sekarang ni baru ada semangat nak buat novel berdasasarkan BDJ tu...
Sebarang perkembangan pasal novel BDJ ni akan aku war-warkan kat http://www.facebook.com/RoseHarissa.
Terima kasih atas kasih sayang dan sokongan korang semua...
I love uols! (^_^)/~~ ♥♥♥
Daaa... nak sambung buat kerja doanggg... 

5 comments:

  1. wah akak!! ADES..
    MTK2 uU DAPAT Novel neh by hand .
    pls :(
    nak conteng2 dari akak..
    rela BANK IN DUIT!!! seyes..
    xnk terlepas novel2 akak...

    sob3~~

    ReplyDelete
  2. Rapunzel :
    Insya ALLAH Taala... kalau takde aral melintang patah... tunggu pengumuman akak...

    Cikyuyu :
    nanti kalau dah kuar, akak war2kan kat fb ye... novel ni masih dalam penulisan... jenuh dah ni... hehee

    ReplyDelete
  3. akak comeyyyyyyyyy! seyes , novel lepas pon xbeli lagi . ishk~ nak tulisan akak tuh . membina semangat selagi kudrat ku masih beremosi untuk membaca novel2 akak..

    selamanyaaaaaaaaaa!! :)))

    hope novel2 UU terlepas 2, UU nak akak sign kan . erghh~ ku sanggup berbank in dwet mcm dulu nak beli novel akak . xnak terlepassssssssssss...

    ReplyDelete
  4. alaaa... yuyu... bku ni belum siap lagi... saje gedik buat cover dulu...
    novel2 lepas, ampun tak dapat nak nolong sebab akak pun takde stok... banyak buku dah takde kat market... sedeyy...
    nanti kalau buku yang ni siap, akak war2kan kat fb dan kat sni ya... sabar eh...
    jaga diri bebaik tauuuu...

    ReplyDelete

Follow Me @roseharissa

About Me

RoseHarissa

"To be perfectly clear, passing is something that has never crossed my mind. Instead of stepping forward and explaining why and prove that I'd really meant no harm, I chose to remain silent. My attitude was, if they don't get it, I don't have to explain it, which was my way of saying that if they don't get me, I don't have to explain me." ©




Random

randomposts