Jan 4, 2009

SERASI DI HATI

BY Rose Harissa IN 6 comments

SDH
Mula baca: jumaat 02012009
Habis baca:ahad 04012009

Watak:

ZZE--> seperti biasa u did a very good job dalam membina watak hero kali ini. Dengan hanya membaca sahaja mmg kita dapat membayangkan rupa segak dan kacak si Zarul. Dan seperti biasa hero dalam novel ini tidak mengecewakan. Heheheh membuai perasaan betui ler!

INTAN EDRINAZ--> hmmm.. ada ker isteri yang sangat setia macam edrinaz ni? I mean bule bagitau from A to Z? ada rasanya.. n mmg la dia ni sangat sesuai menjadi isteri mithali.. n I like her..Cuma terkilan masa dia kena memilih antara azman dan zarul..

SHAMSUL AZMAN-- > I think I could strangle his neck! Mmg tidak berhati perut! Manusia jenis apa dia ni eik? As a husband, dia ni mmg fail! Ada ker suami yang tak jealous? Ada ker suami yang hati batu cam dia ni?

DATIN ZALINA ASHA-- > woooo..she was too much! She was too much! I really hate her..mmg tak sedar diri kan kan..
Wakakakka puas hati betul bila zarul bagi satu penampar kat dia after what she did to edrinaz..
One thing kan rose..u mmg Berjaya membentuk watak zalina ni..
Sampai bertanya jugak dalam hati ni :- eh seme mak datin muda ada anak ikan ker ? hehehehhe
Ending watak zalina mmg tidak menghampakan.. sesuai la dengan segala kejahatan yang dia dah buat tu kan..

Plot: bila habis setengah buku..
Jalan cerita dia mudah dan tak berbelit..
Rasa macam ada 3 bahagian..bahagian pertama ..zarul berkenalan dengan edrinaz…bahagian kedua .. zalina membalas dendam.. bahagian ketiga..at this moment tak habis baca lagi..

Baru habis baca! 04012009..
Well plot dia okay..best..seperti biasa dengan hero yang camtu mmg membuai! Heheheh
Tapinya tak puas la.. I just hope that u add at least satu atau 2 bab after zarul ngan edrinaz berumahtangga..
Meaning..tunjuk a few things yang si azman tak buat kat edrinaz tapi zarul buat..buat comparison..
ni sikit bangattt..tak puas betul! Hehehehehe
(seperti biasa la kan nak terbuai sampai lena! Hehehe)
Plot suspen mmg menjadik..especially towards the end tu.. ingatkan si zarul yang gi Brunei..
Plot romantic yang akhir sekali tu pun best..uhwaa best best..
All in all..mmg thumbs up lar..
Congrats!
___________________________________________________________

Komen di atas aku terima melalui emel tadi. Terima kasih kepada kak zah (violet winsfield) kerana sudi meluangkan masa membaca novel epal ijau dan memberi komen. Many thanks sis darling!

6 comments:

  1. Saya pegi Giant dan selalu nampak buku SDH sis tu.. Tapi beberapa minggu ni saya perasan buku tu asyik takde je.. tokeh tu cakap dah sold-out..!!

    Tahniah sis kerana berjaya menjadikan penulisan sis diterima dengan baik oleh peminat..

    Pasal novel saya tu.. Adeihh..!!
    Jangan la pressure saya camtu sis..!! Kang saya pindah pegi Teluk Guatemala kang..!! Kehkehkeh..

    ReplyDelete
  2. uih... betui ka Cer? Alhamdulillah...

    terima kasih banyak laa atas ucapan itu...

    ko pindah teluk guatemala pun sis masih bleh hantar tekanan melalui teknik telepati... hahahahaha....

    tu laa... baru 1 novel weh... gigih! kene gigih!

    ReplyDelete
  3. hu..hu..aku terboring sangat njie. dah ramai orang bagi komen tapi aku masih tak jumpa lagi buku ko ni. pelik2 bila aku nak aje terus dah takder lak.

    ReplyDelete
  4. hahaha... lek aaa yus. takkan lapuk novel ditelan zaman...
    aku try buat beli terus dari sini... tatau form tu ok ke tidak... masih dalam try n error

    ReplyDelete
  5. wa.. kak rose. lagi teruja saya nak baca citer ni lepas baca post pasal SDH. ni yg x sabar2 nak pegi kedai buku ni

    ReplyDelete
  6. Knew R... alahaiii... tak seberapa karya roman picisan akak tu ... segan ahh... :P

    ReplyDelete