Saturday, August 15, 2009

Jadi Pelumba F1


Aku rasa akulah manusia paling gembira dalam dunia ni bila FIA mengumumkan pelumba wanita dibenarkan berlumba dalam F1. Fuh! Rasa tak sia-sia aku pujuk Queen Elizabeth, Dato' Seri Azalina Othman, Paulynne Cheng supaya bawa pelumba wanita dalam F1. Terlompat-lompat aku dibuatnya. Aku tengok Hezzy Azra pun bergembira sama dengan pengumuman FIA tu.

Masa sarung racing suit Petronas, aku rasa bangga giler! Tak sangka dapat jugak aku jadi pelumba kereta. Rasa macam berjalan atas angin pun iya juga masa pakai racing suit yang berat tu. Bila tengok kru-kru siapkan kereta aku untuk masuk grid, perrghhh... belum race dah rasa macam champion. Bukan senang nak dapat berlumpa dalam F1.
Tapi masa pusingan 1 aku bengang betul sebab dapat nombor 2. Paris Hilton nombor 1! Geram betul aku dengan dia. Pakai Bentley CGT warna pink pun ada hati nak berlumba dalam F1! Tu mesti dia under table supaya dapat masuk team Ferrari!

Huh! Lagi aku bengang, bila nak race pusingan kedua, glove tangan aku rosak. Sibuklah aku betulkan padahal masa tu semua pelumba dah nak masuk grid. Aku berlari-lari anak pergi kat kereta. Tapi mat bangla yang jaga barisan kereta sebelum masuk grid tu, selamba je tolak kereta aku keluar! Apa kes?! Dia kata aku lambat masuk, jadi aku takleh race! Eh? Suka hati aje mat bangla ni. Kebetulan Puteri Constantinople lalu kat situ, aku pujuklah dia suruh benarkan aku berlumba. Tapi dia pun sama! Suruh aku datang berlumba esok aje. Siap pesan suruh datang awal sikit!

Ces! Hal kecik pun susah nak kawtim! Macam mana pelumba Malaysia nak maju?! Ni semua glove tangan aku punya pasal lah!

Aku kecewa gila babas dah.... menangis tepi pit sorang-sorang.

Higsss... higss.... higss....

Higsss... higss....

higss....







Pergh... memanglah mimpi mainan tidur kan? Tak pasal-pasal nama-nama yang tak berkenaan masuk dalam mimpi aku! Plot yang mengarut-ngarut... mimpi tak abis lak tu... Potong karan betul mimpi race dapat nombor 2 belakang Paris Hilton! Inilah akibatnya bila cita-cita nak jadi pelumba kereta tak kesampaian sampai mimpi yang bukan-bukan!

28 comments:

  1. haha.. biasala.. mimpi tak pernah habis..

    ReplyDelete
  2. hahahah saya semngat je bca tadi...rupanya2 hanya mimpi heheh

    ReplyDelete
  3. salam dari kami kami datang berkunjung lagi.. Pelumba F1 yup mmg menjadi satu kentataan satu hari nanti.. tapi kena ade usaha keyakinan lah..

    ReplyDelete
  4. Alamak Rose, I mati2 ingat you masuk F1, tapi bila nama Paris Hilton pun keluar, nampak sah dah kena tipu. Anyway moga mimpi jadi nyata.
    Ha ha ha.

    ReplyDelete
  5. salam Roses....
    keh3...memang lawak betullah awak ni. melalut sampai keluar parish hilton, queen elizabeth.
    betul2 buat za gelak guling2.

    ReplyDelete
  6. hohohoho... tipah tertipu upernya [xpasal tipah dipersalahkan hehehe].

    kak ros, tilam akak x basah ke lepas mimpikan lumba kete hahaha

    akak, mimpi mmg selalu xpernahnya ada ending. kira ikut nasib la hehehe

    ReplyDelete
  7. hahahhahha :D gelak guling terbaring, ingtkan betul, rupa2nye mimpi je,,
    aduhh... jd pelumba kereta wanita lak tuh..
    ayayayyaa :P

    ReplyDelete
  8. kuang..kuang..kuang...=))
    wat terkejut je...
    cube gak ingat berita yang disiarkan....
    rase cam x de je berita wanita dibenarkan jadi pelumba F1...
    rupe-rupenya hanya mimpi semata-mata....

    ReplyDelete
  9. fatul : tu la pasal... potong karan sungguh...

    Suhaidah : hahaha... tertipu ye... :))

    Afzainizam : salam... mekasih sudi berkunjung lagi... tapi ttg impian tu... dah takleh capai rasanya... usia dah lanjut... dah lebih had... :D

    fzzh : hahaha tu la pasal... Paris Hilton tu betul2 mengganggu mimpi kak rose!

    Leeza : hahaha saya pun tak tahu camna org kenamaan tu semua leh masuk dalam mimpi... bengong je rasa...:))

    Suzry : loh... akak mimpi race... bukan mimpi masuk tandas hahahaha... geram betul mimpi tak abis race... :))

    cikyuyu : cikyuyu pun tertipu! :)) mmg cita2 kak rose tu cikyuyu... tapi dh tua... tu yg setakat mimpi aje...

    Faratiza Aimiza : aduii laa... siap cuba ingat ada berita ya? :)) kalo dh tetiba nama Queen Elizabeth masuk tu maknanya ada yg tak kenala tu... cuma mimpi! :))

    ReplyDelete
  10. adoyai akak..nak jd racer ke..
    hmm ok jgk tu kan...bila dah jadi nnti,jgn lupa la aja is bwk kete tu plk..

    tgk je penah...pegang pon xpenah..haha

    ReplyDelete
  11. Is, mmg lah akak ni nak jadi racer... tapi sampai sudah tak dapat nak tunaikan sebab makin lama makin tua! dah lebih had untuk jadi racer :))
    kene kumpul duit, beli kete racing, test kat sepang ajelah nanti... :))

    ReplyDelete
  12. ok jgk tu kan...kita sama2 kumpul duit sendiri,beli kereta sendiri..pastu kita race sama2...ok x???

    pastu kalau menang,syiok la sendiri..hahaha :))

    ReplyDelete
  13. Che' rose tekan perut akak.. baca entry ni.. tp separuh jln da agak ni mesti che' rose mimpi.
    At least ada gak 'pengalaman' masuk race!

    ReplyDelete
  14. Alamak!!!! Kak Rose, terkena sudah....hehehe.
    Starting dia memang ok, nampak macam real jerk citernya, tapi yang last tu hampeh... mimpi rupanya. Tapi oklah tu, tak dapat jadi pelumba betul, dalam mimpi pun takpelah.....

    ReplyDelete
  15. hahaha... aku saje la kak. tapi apa leh buat hanya setakat itu je yg mampu akak merasai heeeeeee

    ReplyDelete
  16. hahahahhahah.....mimpi rupenyer.....

    ReplyDelete
  17. hahaha :)) abes orang kena tipu dengan akak kan?
    adoii.. =)) sakit perot dah semua duk gelak guling2 neh.. =)).

    ohh.. akk saya mahu jadi pelumba wanita!!!

    adess.. mimpi pun mimpi lah.. asalkan jadi pelumba kereta.. kan kan :D

    kes akta tdow 256/7 jam.. hahhahaahah :D

    ReplyDelete
  18. is selamba : lohh... is pun ada cita2 nak jadi pelumba ke? haa... ok aa tu...kumpul duit beli kete race sendiri kat sepang... :))

    Kak Nik : huh... tensen saya tau... dalam mimpi kalah ngan Paris Hilton yang sepapan tu... isk isk... :))

    Zilla : hahaha... Zilla terkena... kak rose lagi la..,. tensen je bila terjaga dari tidur... macam real je suasana race tu... iskk...

    Nursuzry : huhu... tu yg tense tu Su... setakat dapat race dalam mimpi... :(

    Ilyah: mimpi yang sangat biul... :D

    cikyuyu : hahaha... tak sangka la pulak... sbb mimpi tu cam real betul tau cikyuyu... terbayang bayang lagi dalam kepala ni suasana race tu...tapi dh takleh sambung balik mimpi tu... huwaa....

    ReplyDelete
  19. Salam Rose,

    Tapi apsal aku tak masuk dlm mimpi ko tu, ek? Padahal aku pun sama2 berkongsi kegembiraan?? Hahaha. Aleh-aleh, si Paris Hilton tu gak yg masuk dlm mimpi, kalahkan ko pulak tu! Mmg lawak!

    ReplyDelete
  20. mula2 bca kan wah kagum giles..
    caya lah kak rose..
    tapi skli bca ending nyeee hahahah suhaidah tertipu(nma saya bukan tipah heheh) rupanya haha

    ReplyDelete
  21. bangchaq pun biasa jgk mimpi yg mcm ni,tak tau hujung pangkal pun. mula nya cerita lain last2 entah apa2 jadi nya. rasa nya kalau mimpi rose tu habis jgn trkejut kalau rose menang dan kat atas podium hadiah nya cuma gula 10 kilo...last2 rose belasah org yg bagi hadiah tuu..dushh..dushh

    ReplyDelete
  22. cita-cita tu xde kak...
    tp berangan tu mmg selalu.. :))

    ReplyDelete
  23. Cian Kak Rose...:( Jangan sesedih ea....
    Dapat menjamah dalam mimpi pun jadilah....

    ReplyDelete
  24. dasyat arr mimpi ko tu...
    ganaz betul..
    apasal aku tak mimpi gi angkasa lagi nie...
    sambung tidor arrr

    ReplyDelete
  25. waduhh... mimpi upanyer...
    sabar2 la kak Rose...
    kalo ada rezeki lak, dapat gak kakak merasa bawa krta F1.

    ReplyDelete
  26. Dear Nora muahh muahhh!!!
    Tetiba KakTimah tegelak sensorang sampai menitip airmata antara sayu & kelakar teringat kat kau masa kita kat KMK dulu ..... KakTimah la antara yang meminati novel tulisan tangan kau yang pertama kat situ ....
    Siapakah aku ?? Chaiittt ko hengat aku Jijah anak lapan tu ke ???
    Ko tanye Kelly sape aku .... Bentong wehhh :)
    mmuahhhhh

    ReplyDelete
  27. Hezzy : Entahlah hezzy... ko muncul di awal keawalan mimpi aku aje... siap terloncat pegang belon tepi trek :))

    Suhaidah : Dah tu... kak rose yang bangun tidor tercenung kejap dengan rasa hampes bila ianya cuma mimpi... :D

    khalifah fedi : sungguh tensen! :D

    bangchaq : haru dah adik bangchaq ni... sampai mimpi race :))... agaknya nanti kalo tgk elly race motoGP, saya lak ikut termimpi... :))

    is selamba : eh... manalah tau dari berangan jadi betul... ;)

    Zilla : tensen tau sebab mimpi je... :))

    s@y@ngha@sni: bengong je mimpi tu... menci aku tau...

    Elley : sudah takde rezeki untuk F1 dik oii... tak layak pun dah... :))

    kakTimah : Dear kak timah... waahh...toksah suh aku tanya Kelly... jangan ingat aku tatau ko sapa kak timah...
    Apahal aku nak ingat jijah (err... dia dah anak 8 ker?) :))
    ko yang lampai berkulit putih itu... ya... yang selalu sokong hasil seni aku... tengkyu beb...

    ReplyDelete

Follow Me @roseharissa

About Me

RoseHarissa

"To be perfectly clear, passing is something that has never crossed my mind. Instead of stepping forward and explaining why and prove that I'd really meant no harm, I chose to remain silent. My attitude was, if they don't get it, I don't have to explain it, which was my way of saying that if they don't get me, I don't have to explain me." ©




Random

randomposts