Saturday, September 5, 2009

SIAP...!!!




Tajul Aweera Tajul Arifin, Hero WCW

SIAP JUGA AKHIRNYA...!!!

Ha... memang aku rasa hendak menjerit sepuas-puasnya. Setelah seminggu pulun menaip sementelah line streamyx asyik buat hal, tak boleh online. Jadi aku hadap manuskrip sungguh-sungguh. Bagi aku kemerdekaan aku ketika menulis ialah apabila berjaya menyiapkan manuskrip.

Tahniah untuk diri aku sendiri... selama ini asyik tak yakin boleh siapkan manuskrip dalam masa dua bulan. Akhirnya berkat support novelis Lily Haslina Nasir dan Asma Fadila sendiri, berjaya juga aku akhirnya... kira rekod peribadilah ni. tepuktangan
Akhirnya naskah manuskrip WCW siap juga aku hikayatkan... haduiii... Tuhan sajalah yang tahu betapa leganya aku sekarang ini... doa
Jadi untuk Asma Fadila (PTS), Isnin Kak Rose emelkan . Langsai satu hutang dengan Asma. Perlu sambung langsaikan hutang lagi satu. Rasanya Kak Lily Haslina Nasir tahu apa perasaan bila berjaya melangsaikan hutang-hutang manuskrip...
Over aku kan? Padahal... editor belum edit pun lagi... gelakguling
Tak apalah... memupuk semangat sendiri sebab ada lepas ni kena siapkan manuskrip lain pula...huwaaaa...
gile

32 comments:

  1. Salam Kak Rose!!!!!!Wah sya pun dgn bngganya menjadi org prtama yg kumuen heheh
    Wah2 tahniah2 ptut lah kak rose mnghilang seminggu...aisehhh miss dech...
    tahniah!!'Pakwe' baru dah siap...
    Mak ai cekci lah Tajul ni(Tutup mata sbalh)hahahah suka2...kirim salam kat kening dia mueheheh smart sieh...

    ReplyDelete
  2. Tahniah roses....
    will waiting it release......tak sabar ni. i love your writing. best wishes always.

    ReplyDelete
  3. Hai Rose

    I thought you jualan kuih raya pasal dah lama tak update blog hahaha.
    Anyway tahniah tak sabar nak baca buku baru anda.

    P/S : Handsome Cik Tajul tu ye

    ReplyDelete
  4. emm kak bape tebal manuskrip nie?

    ReplyDelete
  5. semat lah kak.. macam pernah tgk je tajul tu..

    ReplyDelete
  6. Suhaidah:
    Salam... wah... hepinya dia jadi orang pertama... hehehe... tu laa... blog sampai berhabuk... tapi lega dah siap walau cuma bru manuskrip...
    tengkiu untuk ucapan tahniah tu.

    Leeza:
    Tengkiu laling... mudah2an... manuskrip ni baik-baik aje di tangan editor... meaning tak direjek... ekkke

    fzzh:
    hahahah... lawak sungguh sangkaan itu... pecah rekod kalo saya buat kuih, siap bejualan pula... nak gentel karipap pun saya malas...
    p/s: Tajul mmg hensem... sbb tu saya dpat siap cepat..

    khalifah fedi:
    dalam 500ms double spacing, kurang lebih 103k patah perkataan...

    fatul:
    tengkiu dik... mmg fatul pernah... modified version of Ananda Everingham ... :D

    ReplyDelete
  7. iya ke?...best ke citer tu?..apasal heronya muda sangat?...he...he..jgn mare....

    ReplyDelete
  8. tynn :best atau tak, saya tak berani cakap... :D yang paling saya tulis dari hati...
    hero muda? sebab saya tak suka hero tua :))

    ReplyDelete
  9. hehe... tahniah kak Rose...
    x sabar nak baca..
    oh ya kali ni novel dterbit dr syarikat yg mana pula?
    NB or Alaf 21?

    ReplyDelete
  10. congrats sis!
    hensem rambut tajul ni;-)
    suka...sukaa

    ReplyDelete
  11. wa...tepuk... tepuk...nnt leh banjer aku makan ye kak. hahahaha [gurau jew]

    tahniah. aku tau ko boleh kak.

    chayok!!

    ReplyDelete
  12. semekom..
    aku dtg nak ucap tahniah kat akak..
    aku pun rase bangge jgk la...
    hahah (tetibe jer)
    tp jgn bangga lebih2..
    Allah s.w.t xsuka pada org bangga n takbur..
    huahua (sekadar tazkirah ramadhan)

    ReplyDelete
  13. Tahniah, Kak Rose...
    x sabar nak menunggu novel tu...
    adakah tajul aweera mampu menandingi hero kesayangan saya, eddy ezli??? :D

    ReplyDelete
  14. Salam Kak Rose....wah..patutlah lame x update blog....x sabar nak tunggu citer baru tu.....heheheheh

    ReplyDelete
  15. salam, kak rose..
    wah.. tahniah! tahniah!
    hencem hero tu.. tp dah kawen kan? =p
    500ms tu..
    sy punya tak akan sampai tahap tu la kut..
    haha..
    selamat melangsaikan hutang2 lain lak ek, kak..
    hihi..
    ganbatte!

    ReplyDelete
  16. Hai Che Rose,

    Tahniah...sbb ko dah siapkan tulisan ko tu....aku gembira nie...kalau ko nampak aku mesti tak caya punya...sbb aku terguling2 hahahaha....

    Lps nie ko rehat lah...ko jenguk lah aku...hehehe

    p/s : hemm, ko nak langsaikan hutang lain ye....
    teruskan saja....
    p/p/s : aku nak KL nie....ko tak nak jumpa aku ke? tak pe lah aku tau ko masih sibuk.....

    Apa pa pun...selamat berpuasa, berbuka dan bersahur....

    ReplyDelete
  17. tahniah!!! fuh lega betul yea rose bila dah siap. tahniah sekali lagi. rose.. handsome jugak aweera ni.. boleh cair jiwa anak 2 dara.. hehe

    ReplyDelete
  18. Salam rose. Wah,lama tak menziarah ke sini, ada pakwe baru nampak. Ko ni memang brilliant pasal imaginasi mamat handsome. Apa pun tahniah dan jangan tak reti-reti nak sms pu3 bila pakwe ni dah release tau. Pu3 nak bercheta ngan dia pulak. Aduh! Banyak betul koleksi pakwe aku dibuat dek minah ni... apapun congrat to you dear...

    ReplyDelete
  19. blum baca dh tgoda ngan si tajul aweera ni..huhu

    ReplyDelete
  20. salam...

    hmm..cik nora jgnla emo pula...i saje nak usik...memangla cik Nora tak berani ckp cerita tu best atau tak kan..nanti klu cik ckp best..kan kena ckp angkut bakul sendiri pula nanti..kes naya pula kan...apapun..biar la editor cik edit dulu...

    Cik Nora ingat tak ada peminat cik Nora yg bagi idea suruh cik Nora lukis muka hero setiap buku novel baru cik?...i ni pun antara orgnya...

    memang la i akui..muka hero cik tu muda sangat..kacak la..tapi kan bagus bg lukis muka yg mature sikit..agak mantap gak kan...

    kacak sedap memandang,,sasa....i pun suka ...
    kadang -kadang memang la bagus kita buat ikut selera kita..tapi kena akui la kan..kena ikut pasaran juga...

    yg nak baca..i ni..salah seorg peminat cik...
    rasional..wajar..munasabah...

    ok..jgn mare...terima ngan hati terbuka...

    kata2 i ni adalah kritikan membina cik....

    apapun...moga sukses selalu....

    hiasi diri dgn senyuman....chaw dulu..

    ReplyDelete
  21. Elley:
    Manuskrip tu untuk PTS... bila terbit tatau... sekadar berkongsi rasa hepi sbb dh siap tulis... :D

    puteri_kebayan:
    hehehe... mekasih... dik...

    Suzry:
    huhuu... su.. ko time2 pose ingat makan ye... heheh tengkiu laling...

    is selamba:
    salam... hahah.. ko bagi tazkirah ye... ala... saje je kongsi rasa bangga sebab sebelum rasa tak yakin bleh taip cepat... :))

    Faratiza:
    hehehe... sabar... tatau bila la keluarnya... yang penting manuskrip siap... tapi tatau la dapat lawan ezli ke tidak...

    Ilyah :
    ah ah... pulun bagi siap sebelum raya... :)

    Rania :
    tengkiu adikku... ala... 500ms double spacing ler... tak banyak... :), ye.... mmg tgh melangsaikan utang lain ni...

    Mummy Hanan:
    hahaha... ye ye aku caya... tengkiu ler laling...rehat? bersambung sambung keje aku...
    ala... ko gi time pose.. isk isk... tak dapet ler nak jenguk ko... :( hutang aku ada lagi ni...

    idasm:
    tengkiuuu... hehe... mmg nak bagi cair jiwa anak2 dara...mak2 dara... tgk je bleh... hahaha

    Buah Cintaku:
    tengkiu pu3... aku bab berangan mmg champion... tapi tatau la bila kuar buku ni... aku cuma hepi sbb dapat taip bagi abis je... yelah sebelum paling kuat pun 4-5 bulan baru siap... hehe

    YANAS:
    hahah... amboiii... cepatnya...

    tynn:
    lor tynn... bila masa pulak saya emo? :-/
    saya tak kisah pun kalo ada yang nak kritik... sbb kene kutuk pun saya pernah... :D
    mmg ramai yang suruh saya lukis hero setiap buku... tp tgk atas kerajinan saya ler...
    dan saya sebenarnya tak reti lukis muka hero mature sbb bila dah set dalam kepala hero 20-an... target pembaca utama pun umur 20-an, itulah yang saya buat...
    lagipun muka matured kalau fikiran tak matang... susah gak...
    pokok pangkalnya isi cerita... lukis2 tu saje je... syok sendiri...;))

    apapun... mekasih bagi komen...

    ReplyDelete
  22. Cik nora...cik nora...saya suka muka hero yg 20an membuatkan saya lagi suka membaca sambil membayangkan heronya yang hensem....hero2 cik nora semua hensem2,cik nora...jgn marah ya saya rindu kat cik nora....maaf ya cik nora saya bergurau je...

    ReplyDelete
  23. tahniah akak. berbaloi gak usaha selama ni... jangan rehat lama2 sangat, nanti jadi malas macam saya hu3

    ReplyDelete
  24. salam...Cik....iya je...utk peminat umur 20an je bacaan Cik tu?...hmm..agaknya...saya yg dah masuk lewat 30an ni tak sesuai la yea...huhuk..huhukk..

    isi cerita syok la ni yea?...okayla...harap2 gitu la..

    agaknya bila ada di pasaran?..tak sabar ni nak baca...

    nanti tengok le..

    ReplyDelete
  25. bln pose ni la menguji selera aku sis.
    byk menda yg berebut nak masuk perut aku hahahaha

    ReplyDelete
  26. akk!!

    rabuk kew mata saya neh..tgk mamat ensem kat atas?

    tergoda lagik neh.. ades!!
    ta sabar nak tggu novel akk yang nehhhhhhhhhhhhh..

    apa2 saya ucapkan syabas untuk akk.
    siap juga yerkk..

    ReplyDelete
  27. Teja:
    Hah... ko teja... buat lawak lak... ingatkan aku je suka berangan gitu... sama kita eh... sker mangga mudah... :))... rindu ko gak... pas raya kita lepak Old Town jom... kedai oren dah takde...

    Rehal:
    Tula Airul... ni pun baru rehat 2, 3 hari dah rasa malas2 nak nulis... isk isk...

    tynn:
    sasaran utama... tapi sesapa nak baca pun bleh sebenarnya...
    tapi bila kuar tatau la... jangan2 direjek editor... huwwwwaaa... :D

    Nursuzry:
    Huhh... ko perut stokin ke perut naga su? hahaha... jangan marah...

    cikyuyu:
    wallaahhhh... lma tak nampak adik ku ini...
    mekasih cikyuyu... heheh.. nanti dah kuar akak pos untuk cikyuyu yeaa....

    ReplyDelete
  28. Jom..aku blanja, ajak bdk Cer yg pemalu tahap cencorot tu....hahahaha...

    ReplyDelete
  29. tak kose aku nak marah ko kak.

    aku perut tong drum. kihkihkih

    ReplyDelete
  30. wahahah opkos dgn bangganya....akak lepas arsalam lak tau...jgn biarkan arsalan di print pkai printer canon heheh

    ReplyDelete
  31. Tun Teja:
    aihh... asik ko je belanja... kali ni biar aku lak belanja... aku tengah kayo! hahahha... tgk nanti pas raya kita set date eh...

    pinkylucia:
    tengkyu lalingg...

    Nursuzry:
    hah... ko geng ngan aku ler su.,.perut leh sumbat segala macam makanan... :))

    Suhaidah:
    hahahha... lawak la Suhaidah ni... ingat lagi eh pasal printer canon... nanti akak cuba siapkan dan usaha bagi terbitkan juga... mungkin ambil masa laa... hmmm...

    ReplyDelete

Follow Me @roseharissa

About Me

RoseHarissa

"To be perfectly clear, passing is something that has never crossed my mind. Instead of stepping forward and explaining why and prove that I'd really meant no harm, I chose to remain silent. My attitude was, if they don't get it, I don't have to explain it, which was my way of saying that if they don't get me, I don't have to explain me." ©




Random

randomposts