Nov 4, 2008

Hero Baru

BY Rose Harissa IN , , 19 comments

PROLOG


NAMANYA Ervan Prima Sakti. Usianya 27 tahun. Anak tunggal pasangan Tuan Mahendra Gaudiamo dan Puan Zurina binti Ahmad. Tuan Mahendra keturunan Indonesia (suku Betawi)-Belanda, sang konglomerat terkemuka di Jakarta. Puan Zurina, wanita Melayu berasal dari Johor, pereka barangan kemas ternama di Indonesia.

Ervan Prima Sakti, berketinggian 187sm. Ukur badannya, chest 40 – waist 31 – hips 36. Wow! Boleh bayangkan? Lumayan ganteng! Keren! Apatah lagi bila dia memandu kereta Mitsubishi Evolution 9.

Tapi dia tidak sakti pun seperti namanya!

However, I am Indonesia’s Most Eligible Bachelor.

Ya, Ya… Most Eligible Bachelor yang makanan kegemarannya Ayam Penyet!

Well, I’ve got Bachelor of Science in Media Arts & Animation from The Art Institute of California-Hollywood. What a prestige institute at a glamorous part of the world!

Ya. Dan kerana dia terasa seperti bintang Hollywood, maka dia hanya tahu bergaya di hadapan kamera dan membina badan di gym. Buang masa!

Would you please mind your words? I am the only son and I’m worth it!

Ya. Dan dia juga anak tunggal yang hanya tahu menghabiskan duit ibu bapanya!

Watch out your mouth! Kamu jangan omong sebarangan sih! Dasar bawel!

Ya. Bila bercakap bahasa Inggeris, bersepuh American’s slang. Tapi bila bercakap Melayu, ledut loghat Indonesia!

Hey! Mind your own business!

Surihani! Benar-benar sakit jiwa dengan cewek yang satu itu! Kayak otaknya harus dioperasi! Norak banget! Konyol!

Dan dia pastinya cewek terakhir di muka bumi ini yang layak aku kencani!

19 comments:

  1. Hahaha..
    best lor...
    dah terpikat ngan prolog nya!!!

    enseM gak cowok ni..
    Tp kita lg suka Zarul :)

    Rose,
    projek yg ni bila di pasaran??

    ReplyDelete
  2. hahahha... dyea... laa dah terpikat ke? alamak aaiii... tu projek entah bila.. baru taip prolog... kekekek
    tp jalan citer dh ada dalam kepala... doakan saja supaya menjadi...
    :)

    ReplyDelete
  3. daku telah jatuh cinta dengan lukisan akak... handsome gileeeee... klu leh sy nak pinang dia sekarang juga... hehehe

    kak, gambar heroin dia tak de ke?

    ReplyDelete
  4. fadxiora : kalaulah hero tu wujud... bleh la pinang... kekekek...

    err... masalahnya kan... akak ni x berminat lukis muka heroin... keh keh keh...

    ReplyDelete
  5. ada iras2 mamat Alex dari Dark Angel.. ermm yg hero supernatural tu. aku tengok Dark Angel tapi tak tengok Supernatural. takut hantu.

    ReplyDelete
  6. rinn... hero baru tu based on hero supernatural tu... Jensen Akcles. heheh... notty, witty, sweet... bla..bla..bla... kekeke

    ReplyDelete
  7. saya suka la watak cewek yang pandai nak kuis2 ego Ervan tu :)

    ReplyDelete
  8. hehehe... Insya ALLAH rinn, gw cuba buat sehabis baik tuk novel nih... errr.. kalo gw kasi ending sedih2 bisa gak? :P

    ReplyDelete
  9. issssshhhq aku ni penggemar happy ending. ni citer ko, up2u lah nak buat citernya jadi cammana.. *tahan napas*

    ReplyDelete
  10. muahahah... ingat nak tukar lah rinn... kekekek... tapi kalo metropop mana leh sad ending... huhu

    ReplyDelete
  11. huhu..bkn iras2 la..he's is dean_supernatural..awesome la..cpt la wt citer nih..huhu...grad from harvard..eww..

    ReplyDelete
  12. Kak Rose.. sukernyee.. x sabo2 nak beli novel ni

    ReplyDelete
  13. prllog pon da sangat kreatif,
    x sabar nak membeli nih.

    ReplyDelete
  14. Dylla
    dulu dean.... sekarang dah tukar hero...


    Nurul
    hehehe... sabar... tak lama dah...

    Amer
    terima kasih... disember 2010 ni Insya ALLAH

    Kak Eka
    Tengkyu laling... :)

    ReplyDelete
  15. Prolog die best la kak rose... Da x sabar nie nak bace...

    ReplyDelete
  16. oh... ye ke? mekasih... nanti boleh baca sedutan kat http://novelnbkara.blogspot.com/

    ReplyDelete
  17. akak,

    dalima sini. ceh. proloq sudah bikin hati saya manyak gegar ooooo.. hehehe.. tak sabo la cam nih. Bila dijangka keluar nih... akak pos kan kat saya 2 copy, boleh? hahaha...

    ReplyDelete
  18. la... ye ke? akak dah seriau nak tunggu respond ni Dalima... pasal buku ni half Indo half Malaya... heheh..
    pasal jualan on9 tu belum diputuskan lagi akak nak jual ke tak... pasal harga pos sangat mahal sekarang... :(((

    ReplyDelete