Tuesday, May 4, 2010

Ke arah kulit muka berseri sempurna, tiada cacat cela...



Hujung minggu yang bakal sesak, mungkin memenatkan. Dalam sibuk-sibuk nak berbengkel, tetiba datang pula undangan tak diduga. Memula nak tolak aje sebab rasa aku bukanlah orang yang layak untuk bercakap pasal kecantikan. Tapi awal-awal Kak Lily Haslina dah pesan, "Kau jangan nak tolak pulak... pergi aje..."

Ha, jadi untuk itu, aku berterima kasih kepada Rosie Haslinda dan Clarance (dari Clarins). Aku anggap rezeki bila diminta buat preview pasal produk baru ni. Dan bila tengok jemputan rasmi ni, hati berkata, 'Wow! Everlasting Foundation? Bertahan untuk 15 jam? Flawless lagi... Menariknyaaaaa...'

Yeaapp... walaupun aku bukanlah seorang perempuan bermekap tegar, tapi bila tengok Clarins Everlasting Foundation SPF 15, memang rasa terpesona. Sebab muka aku ni mana boleh bertahan dengan mekap. Mesti jadi gatal-gatal lepas pakai foundation atau dapat kesan 'terbakar'.

Zaman sekolah dulu, aku pakai bedak batu nyonya yang kotak warna kuning tu. Kulit masa tu memanglah licin macam kulit bayi. Kawan-kawan memang suka sentuh kulit aku. Tapi naik form five, gatal nak cuba satu krim yang popular sangat. Sudahnya, muka naik jerawat sampailah dekat nak kahwin. Dari masa tu, cakaplah, jenama apa yang aku tak pernah cuba. Dari semurah-murah barang, sampailah semahal-mahal barang. Sudahnya lepas beranak jugak baru muka bebas dari jerawat, toksin dah keluar masa lahirkan Ik... hahaha.

Sekarang kalau keluar rumah, cuma pakai compact powder, lipstik (wajib) dan eyeliner. Kemudian memang berusaha elak duduk kat tempat panas.
I alergik dengan cahaya matahari, okey... http://www.emocutez.com
Hubby selalu kata pada Ik, "Mama akan cair kalau duduk bawah matahari."

Hakikatnya, aku ni, pakailah sunblock sekali pun muka tetap akan mudah 'terbakar'. Tu yang aku hairan kalau tengok ada perempuan yang maintain aje duduk bawah panas dengan mekap tebal di muka. Kalau tak caya, pergi tengok gadis-gadis litar, huihhh... setitik peluh pun tak muncul kat muka... heran sungguh...

Jadinya, kali ni, aku tak nak lepaskan peluang mencuba Clarins Everlasting Foundation SPF 15 ni. Manalah tau serasi dengan kulit muka aku yang sensitif ni. Bila aku dah cuba, nanti aku kongsikan perasaan aku di sini okey?
http://www.emocutez.com

2 comments:

  1. Mana gambar sesudah dimekapnya, naklah tengok...

    ReplyDelete
  2. saya alergik ngan kamera la kak shidah... hahaha

    ReplyDelete

Follow Me @roseharissa

About Me

RoseHarissa

"To be perfectly clear, passing is something that has never crossed my mind. Instead of stepping forward and explaining why and prove that I'd really meant no harm, I chose to remain silent. My attitude was, if they don't get it, I don't have to explain it, which was my way of saying that if they don't get me, I don't have to explain me." ©




Random

randomposts