Tuesday, December 30, 2008

Komen SDH a.k.a Novel Epal Hijau

12/30/2008
PETIKAN DARI : ++su @ suzry++

Rated: 4 stars

"Derita itu menjadikan mereka lebih serasi bersama"

Apa yang boleh aku katakan novel ni boleh disinonimkan dengan aplikasi 18sx. Tapi mujur tiada cerita 18sx.

Apa yang Kak Nora ingin sampaikan memang sampai kat otak aku ni. Bermacam rasa yang aku alami sewaktu membaca novel ni. Bercampur aduk dengan rasa sedih dan geram. Tapi mujur aku ni bukanlah jenis yag boleh menangis bila membaca, kalau tak mau kantoi.

Zarul - Seorang pemuda kacak dan datang dari keluarga yang bermasalah. Kerana terlalu mengikut telunjuk nafsu, maka Zarul tersunggkur dikaki isteri kedua Dato'. Apabila tersedar dari keseronokkan Zarul mula mencari ruang untuk melarikan diri dari isteri Dato' yang giler seks. Dalam pencarian ruang untuk melarikan diri dengan tak sengajanya Zarul berkenalan dengan Edrinaz disesawang chatting. Bermulalah episod perkenalan yang tidak dirancang.

Edrinaz - Seorang isteri yang cukup taat kepada suaminya, tetapi dipandang sepi oleh suaminya. Kerana cinta, Edrinaz berusaha untuk mengambil hati suaminya. Namun suaminya hanya mempunyai hati batu. Dalam suaminya berperangai begitu Edrinaz selalu bercerita kepada suaminya tentang perhubungannya dengan Zarul. Tetapi perhubungan yang diangkap sebagai adik angkat disalah ertikan oleh suaminya.

Perhubungan diantara mereka berdua sungguh suspen. Banyak halangan yang berlaku sewaktu persahabatan terjalin. Semasa Edrinaz disahkan mengandung cubalah korang bayangkan, suami dia boleh buat endah tak endah je. Giler ke apa. Ialah mana tak giler sebab suami dia dah menjalinkan hubungan terlarang dengan bekas kekasih lamanya [Junaidah] sampai mengandung. Bukan dengan bekas kekasih je dengan Zalina pun sama. Sampai mengandung Zalina tu dibuatnya. Memang betul-betul curanglah jantan keparat ni. Dahlah hidup dibela isteri. Tanggungjawab langsunglah lepas tangan boleh dia nak makan luar pulak. Tapikan masa Zalina tolak Edrinaz dekat tangga tu... memang kalau masa tu aku ada kat situ memang kena terajang sulung dia ngan aku. Suka hati je nak buat kerja giler. erk!! teremo lak aku ni.

Tapikan aku suka ending dia... memang boleh membuatkan jantung aku luruh betul. Mana taknya Kak Rose ni saja nak bagi suspen. Tetiba je tulis selepas 9 bulan jeng... jeng... jeng...
Lain kali buat lagi

Aku nak komen lebih tak berapa pandai, jadi aku cuma dapat mencadangkan kat korang belilah novel ni. Garenti korang puas hati.

Kak Rose!! Cayok!! Cayok!!

___________________________________________________________

Petikan dari : ++Amnies++

Serasi Di Hati

Pagi tadi aku dapat habiskan novel Serasi Di Hati. Yang boleh aku cakap, cerita ni lain daripada yang lain. Macam tak terfikir pulak akal aku pasal novel yang cerita dia macam ni. Penuh dengan konflik, macam biasalah, tapi yang penting, cerita ni menampilkan watak-watak yang menarik. Watak Zarul sebagai seorang bekas gigolo kononnya, yang berubah selepas bertemu dengan Intan Edrinaz. Walaupun luarannya nampak bahagia, nampak gembira, nampak seperti tak ada masalah, Zarul mempunyai satu kenangan yang perit. Hatinya pernah luka satu ketika dahulu.

Intan Edrinaz pula seorang isteri yang tak pernah kenal erti putus asa. Baik, patuh dan sering mengalah. Ada kalanya aku naik geram juga dengan Edrinaz ni, terlampau berlembut dengan suami sendiri. Tension lah jugak aku. Aku tak dapat bayangkan macam mana Edrinaz boleh bertahan hidup dengan suami yang dia cinta tapi tak pernah ada respon. Memang macam kayu pulak tu hidup makan duit isteri. Haish, sakitnya hati aku kalau macam tu. Tapi nama pun cerita kan, Edrinaz boleh dikira sebagai perempuan paling baik lah jugak.
Watak-watak sampingan pun boleh tahan juga menyakitkan hati. Zalina memang sah-sah dapat anugerah Perempuan Paling Menyengalkan daripada aku. Alahai, perangai dia betul-betul macam hantu. Makin lama makin menyampah aja dengan Zalina. Shamsul Azman? Awalnya aku bencikan watak dia, tapi bila dah nak habis baca, aku jatuh kasihan pulak dekat dia. Iyalah, banyak benda jadi. Lepas tu, watak Ainon pun banyak membantu bagi aku. Aku harap sangat kawan-kawan aku pun macam Ainon. Banyak membantu Edrinaz kala Edrinaz dilanda kesusahan.
Satu yang aku pasti, korang diwajibkan beli nove Serasi Di Hati atas sebab novel ni memang best. Baik korang pergi mana-mana kedai yang terdekat and belilah novel Serasi Di Hati a.k.a. Epal Hijau. Cover dia pun cantik aja, gambar epal. Wahh, Sedap aja rasa. Haha.

__________________________________________________________

Terima kasih untuk Su dan Amni!

TALIPINGGANG KELEDAR

12/30/2008
Arahan mewajibkan pemakaian talipinggang keledar belakang betul-betul buat aku agak angin . Apatah lagi bila tgk kalendar tinggal lagi 2 hari nak masuk Januari 2009. Sampai nak saman-saman pulak... pastu pemandu yang kena? Tak guna Dah takde undang-undang yang lebih bernas agaknya.
Teringat pertanyaan Adib (anak Kak Lily) kenapa auntie rose tak setuju pasal kewajiban pakai tali pinggang keledar belakang ni.
Jawab aku :
"Habis tu kalau ada anak macam Adib, macam Haikal, macam adik Ik... macam mana nak suruh pakai tali pinggang keledar?"

Maksud aku, budak kecik beb... bukannya nak dengar cakap. Mana boleh duduk diam. Contoh bila bawak Ik berjalan naik kereta, ada juga aku suruh pakai tali pinggang tapi... tak sampai lima minit dah bukak balik. "Ik nak tengok lori!". Kejap kemudian, pindah duk belakang. Suka-suka hati dialah pendek kata.

Banyak lagi cara lain nak elakkan kemalangan. Tapi agaknya mereka yang 'besar' ni rasa mereka cukup bijak dalam memberikan idea. Alaa... aku rasa dorang tak pernah rasa camna bawak budak2 naik kereta. Pada aku, tujuan semua ni, satu je... jalan mudah nak tambah dana negara, saman rakyat dengan kesalahan remeh-temeh!

Iskk... over dah ni...

Friday, December 26, 2008

SG. CONGKAK

12/26/2008
Semalam, aku ke Sg. Congkak atas ajakan Kak Yati dan Kak Su. Mulanya, tak pasti nak gi ke tidak... sebab aku pun taktau hubby kerja ke tidak. Rupanya dia kerja juga pada hari Krismas sbb nak ganti cuti untuk panjangkan cuti taun baru. Aku pulak, fikir sempat ke sampai Semenyih sebelum kul 9? Tapi kerana aku yakin diri, dalam hati tawakkal gak sebab aku nak merempit. Dalam-dalam merempit tu mata melilau gak kut-kut ada lembaga beruniform duk bawah jambatan walaupun di hari cuti. 10 minit sebelum kul 8 pagi sampai umah Kak Lily. Satu keluarga Kak Lily ikut. Terus ke umah Kak Yati. Selain Qaisara yang comel giler Kak Yati cam biasa angkut anak2 buah kesayangan dia, Ojan dan Akim selain bibik dan Pak Seyit. Pastu konvoi ke Sungai Congkak. Mak aiii... jauh jem lah pulak... dan memang malang untuk aku yang berkereta manual nih. Mujur alah bisa tegal biasa. Kurang lebih kul 10 baru sampai Sg. Congkak. Aku mula rasa meroyan bila tengok betapa ramainya umat manusia. Dah ler lapo giler... mujurlah Kak Su cekap dan pantas menghidupkan api untuk mula membakar BBQ. Aku jadi orang yang tak berhenti mengunyah... haha.. Akan tetapi malang sekali, menjelang kul 2, aku dah mula rasa rimas. Orang pulak makin berduyun ramainya. Kepala pun dah mula berdenyut walaupun dah telan panadol. Tengok ajelah Kak Yati, Kak Su dan anak-anak yang lain berendam. Last-last, sebab tak tahan, aku mintak balik dari Kak Yati. Lgpun mmg nak balik awal sebelum hubby balik sebab kononnya nak makan malam kat luar. Keluar dari air, kak Yati dah patahkan ranting nak rembat aku sebab nak balik awal . Aduiii... kelakarnya, garang betui orang Melaka. Berpusing nak elak kene rembat. Tapi itu gurau2 aje. Gurau2 kan membawa bahagia? Borak kejap ngan Kak Yati pasal idea manuskrip. Pastu terus balik dengan Kak Lily anak beranak. Tak sempat nak singgah umah kak Lily dah. Kepala aku ingat nak balik. Bagai nak pecah rasanya. Kerana tertekan nak cepat sampai umah, sedar tak sedar aku dah tekan 140! Sampai ada mamat GTi ingat aku nak race ngan dia... tolong ah Mat! Apa kes lu nak race ngan pompuan? Aku cuma nak cepat sampai umah!
Sampai kat umah, terhambur semua yang dimakan. Lepas mandi apa semua, aku flat! Last2 takde makan kat luar pun. Makan aje apa yang ada kat umah. Hubby dah sengih2 tengok aku monyok. Aaaa... aku mmg takleh pergi tempat yang ramai orang dan panas! Isk... isk...

Oh ya... dikesempatan ni aku nak ucapkan...
Selamat Menyambut Ulang Tahun Perkahwinan yang ke 6 buat Kak Yati dan Pak Seyit... Semoga berbahagia selalu hingga ke akhir hayat!


Monday, December 15, 2008

Bangkok Dangerous

12/15/2008


Pelik tengok poster di atas? Ha... jangan ingat Bangkok Dangerous yang dilakonkan oleh Nicholas Cage tu... Iskk... tolonglah... lelaki yang selalu perasan jadi hero terbest sedunia nih! Mungkin ramai yang tak tau sebenarnya asal cerita Bangkok Dangerous ini dari Thailand. Filem tahun 1999. Rasanya dari pengarah yang sama, Phang Brothers. Tapi aku tak minat nak tengok versi English. Mesti tak best bila ada Nicholas Cage yang kontrol macho tu.
Aku sajalah tanya2 kat lengchai yang jual DVD (sudah tentu lanun DVD). Yelah, alang-alang dia kacau aku tengah minum ngan hubby kat mamak kan, apa salahnya bertanya? Aku panggil dia lengchai sebab dia comey dan kiut! ... budak cina jual DVD pun aku puji eh? Yelah, biasa yang jual tu baya hubby aku, so, aku panggil ler tailo ke taiko ke... bergantung kepada tahap keganasan muka. Aku memang camni, agaknya mesra alam dengan semua orang.

Lengchai : Ha... kak mesti mau tengok ini movie... bagus! (sambil menunjukkan DVD Bangkok Dangerous).
Aku : (sambil pandang sebelah mata) Haiya... saya tak suka ini hero! Sebab dia yang berlakon, saya tak mau tengok!
Lengchai : (ketawa) Macam itu pun ada ka?
Aku : (Sengih) Thai punya version ada ka?
Lengchai : Eh? Mana ada Thai punya version. Ini movie baru keluar panggung.
Aku : Haiyo! You tak tau meh, movie ini ada Thai punya version?
Lengchai : Ada meh? Mana ada Thai punya... ini movie english punya...
Aku : Ada! You pergi cari! Kalau ada itu saya beli!

Sudahnya perbualan itu hanya sekadar menguji pengetahuan lengchai itu selaku penjual DVD. Ternyata dia masih amatur! Sebab biasa kalau penjual DVD lanun 'profesional', semua citer dorang tahu, tak kiralah citer tahun bila pun.
Aku suka filem ni. Tengok pun dah lama... Filem ni memang tak ada ampun punya ganas. Kisah seorang pembunuh upahan yang pekak sejak kecik bernama Kong. Selalu dibuli masa kecik. Bila besar dia kerja sebagai tukang cuci kat satu tempat latihan menembak. Kat sini dia sedar kekurangan diri dia tu sebenarnya jadi satu kelebihan pada dia sebab dia boleh menembak dengan tepat sebab bila dia bayangkan muka budak yang selalu buli dia tu. Lagipun dia tak payah dengar bunyi tembakan. Jadi sasaran dia memang tepat . Kalau orang biasa menembak mesti berkelip jugak mata bila bunyi tembakan dilepaskan, tapi dia selaku lelaki pekak, steady je. Kelebihan dia tu dilihat oleh seorang gangster dan girlfriend dia. Aku tak ingat la nama apa... tapi lepas tu mamat samseng ni latih dia jadi penembak dan jaga dia. Hubungan diorang ni sangat menyentuh perasaan. Macam adik dengan abang.
Bila 'abang' dia tercedera dan tangan dah tak leh guna untuk menembak dengan tepat, Kong ambil alih tugas dia jadi pembunuh upahan. Sampai ke luar negara ambil tugas membunuh. Cara dia membunuh memang best. Tak dijangka... muka dia langsung tak ada perasaan bila menembak, yelah tak dengar bunyi apapun, tangan pegang pistol pun tak goyang. Dan tembakan dia tepat selalunya kat dahi.
Satu hari lepas balik dari satu tugasan, Kong sakit2... jadi dia ke sebuah farmasi. Kat sini dia bertemu dengan ahli farmasi yang cun bernama Fon. Fon pulak jenis perempuan baik dan tak pandang pada kekurangan Kong. Diorang jadi kawan. Masa ni lah Kong mula rasa sepatutnya hidup dia jadi lebih baik. Unik sangat hubungan diorang. Tak payah cakap cinta, tak payah cakap sayang tapi sangat menyentuh hati. Kong cuba nak bgtau siapa dia yang sebenar tapi x dapat. Entah camna satu hari terkantoi bila dia date ngan Fon, ada gangster kacau. Masa ni lah baru Fon tahu siapa Kong. Dia terkejut. Menjauhkan diri seketika dari Kong.
Cuma satu hari masalah timbul bila awek abang Kong kene rogol dengan satu mamat gengster lain. Mamat gangster ni memang menyakitkan hati bila tengok muka dia. Dia memang dendam kat abang Kong dan awek dia . Abang Kong gi balas dendam dan mati di tangan gengster tu. Masalahnya Kong tak tahu abang dia ke mana, sampailah dia jumpa mayat abang dia setelah beberapa hari ilang. Kong bengang sebab satu-satunya orang yang jaga dia dah mati. Dia ambil keputusan untuk balas dendam tambahan pula dia kecewa bila rasa Fon macam dah tak suka dia bila tahu dia siapa dia. Sebelum gi balas dendam, dia tulis satu surat kat Fon meluahkan perasaan dia.
Ending? Aduh... sedih giler... mesti orang pelik kan, cerita jenayah mana ada sedih. Tapi percayalah... sangat-sangat sedih sampai aku nangis bercucuran airmata sampai hubby aku gelak geleng kepala tengok aku nangis.
Kenapa aku cakap sedih? Sebab lepas dapat surat tu... Fon keluar cari Kong. Kong masa ni tengah berperang dengan gengster2 yang bunuh abang dia . Sampai kat satu tempat Fon nampak ramai polis. Bila dia keluar, dia tengok Kong dah berlumuran darah dengan orang jahat. Dia tengok Kong acu pistol kat kepala sendiri. Dalam susah payah tu, dia cuba bercakap (yelah orang pekak kan sebenarnya bleh bercakap kalau dilatih), meluahkan rasa dia sambil teringat semua kenangan dia dengan abang dia, awek abang dia dan juga Fon. Kong rasa hidup dia dah tak berguna sebab abang dan awek abang dia yang jaga dia selama ni dah mati. Lagipun dia rasa Fon tak mahu terima dia lagi yang jahat. Fon jerit panggil Kong, cakap dia sayang Kong. Fon jugak jerit suruh polis jangan tembak Kong. Tapi Kong kan pekak... mana nak dengar... kebetulan dia tak nampak Fon tengah berlari kat dia. Sudahnya... pom! Automatik aku teresak dan menangis bagai rak!
Untuk pengetahuan, Kong itu kurus tetapi dia cute, airmuka dia manis! Cerita ni bagus bagi aku... sebab selalunya cerita jenayah camni, kita boleh tersentuh hati tengok sikap setiakawan dan kasih sayang di kalangan gengster. Yelah... sebenarnya jahat2 dorang pun ada perasaan juga sebenarnya. Jadi sesiapa yang minat tengok cerita jenayah yang ada mesej macam di atas... carilah cerita ni, versi Thai... itupun kalau kedai2 VCD masih ada jual cerita2 yang lama nih. Biasanya aku dapat tahu pasal citer Thai best2 dari pekerja2 masa di company lama. Ya, aku baik dengan budak2 Thai... kenalah baik2 sebab diorang yang mereaslisasikan design aku jadi nyata.

_________________________
Nota kaki :
Entri ni aku letak sebab aku tengah meroyan nak siapkan stok APO?

Saturday, December 13, 2008

Ulasan CMDH dari Amnie

12/13/2008

petikan dari laman web: http://amnies-dreams.blogspot.com/

12/13/08

Cinta Mekar Di Hati

Finally, aku dapat habiskan Cinta Mekar Di Hati karya Rose Harissa. Best cerita tu, and yang paling seronok part konflik.
Aku rasa, ni satu-satunya novel yang aku pernah baca, yang tunjukkan seorang lelaki terseksa sangat-sangat hanya sebab cinta. Tak boleh nak cerita lebih-lebih sebab aku boleh cakap yang hero cerita ni Tengku Ady Rafizal memang lelaki yang best gila. Jujur, alim, sabar walaupun mula-mula dia ni cepat temper, tapi in the end, semua yang baik-baik pergi kat dia. Haha.
Watak Fasha pun best jugak, terlampau lurus sangat and jujur.
Yang menarik lagi pasal cerita ni bila penulis tunjukkan banyak benda yang kita tak sedar berlaku dalam hidup kita. Salah satunya pasal sihir. Well, aku percaya ramai orang dah lupa dengan sihir and tak nak percaya pun kan, even aku pun tak percaya sangat dengan sihir. Tapi bila baca novel ni, aku sedar balik sihir ni tak pernah berhenti. Lepas tu pulak pasal mertua tak terima menantu pasal menantu tak sama taraf. Ramai tak percaya benda ni, tapi benda ni still berlaku kan.
Watak Tengku Alis pulak memang betul-betul buat aku benci dekat dia. Well, nampak sangat perangai dia yang jahat tu. Watak Fahrin yang kira jahat pun buat aku menangis gak. Dia buat jahat semata-mata nak tolong mak dia. Wow, walaupun cara salah, tapi benda ni tunjuk juga kasih sayang dia kat mak dia.
Overall, cerita ni best lah. Memang lain daripada cerita Berikan Cintamu karya sulung Rose Harissa. Aku tak pandai nak comment cerita sangat, tapi apa aku rasa aku tulis balik lah. Cerita ni walaupun dah lama published, aku agak ketinggalan sikit baca sebab nak habiskan PMR. Haha. Okeylah, tu aja kot. Aku baru lepas cabut gigi, sakit lgi ni. Hee. Sorry lah kalau review tak best. First time ni. Nak buat ayat tu rasa serba tak kena. And lagi satu, ayat aku pun ayat biasa-biasa aja. Hee.
Tahap suka ;

Free Smiley Face Courtesy of www.FreeSmileys.orgFree Smiley Face Courtesy of www.FreeSmileys.orgFree Smiley Face Courtesy of www.FreeSmileys.orgFree Smiley Face Courtesy of www.FreeSmileys.org





Tuesday, December 9, 2008

Rahsia Agenda Alam Hitam II - VAMPRHA

12/09/2008

Akhirnya... aku berjaya juga menyudahkan pembacaan RAAH II pada saat kepala otak aku sendat dan buntu. Apa rasa aku? Ha... ni nak citer la ni kepada sesiapa yang berminat nak tahu. Setelah membaca dua karya Zehann yang terdahulu... tahulah aku bahawa aku memang sukakan cara penulis ini. Kerana Zehann pandai twist cara bercerita mengikut latar dan keadaan cerita dalam novel-novelnya. Maksudnya, jangan sangka Zehann akan bercerita dengan gaya yang sama dalam setiap novelnya. Inilah kelainan Zehann. Kalau membaca RAAH 1 macam rasa membaca hikayat lama... tetapi membaca RAAH II dah lain sikit... gaya bahasa jadi moden sedikit... sesuai dengan zaman yang berubah dalam latar ceritanya.

Tetapi untuk kurang lebih 100 mukasurat pertama, aku membaca dengan gaya speed reading... bukan apa... sebab tercari-cari hero pujaan : Massurya Syah... hahaha! Kerana awal-awal cerita lebih kepada watak Juan Kilaninta (abang sedarah Massurya Syah). Awal 100 ms ini pun terasa macam menonton filem ala-ala Van Heilsing. Tak caya? Bacalah sendiri... Zehann memang superb bab menggambarkan kekejaman keangkuhan Juan Kilaninta.
Membuatkan aku lak yang berkobar-kobar nak menyiapkan cerita perang bunian aku tu... tapi... aku ni cakap je lebih... belum apa-apa dah tersangkut di ms 150. Tak berganjak dari dulu...

Sebaik sahaja watak Massurya Syah muncul... barulah aku membaca dengan teliti... gedik sungguh . Bukan apa... kalau dalam RAAH 1 agak kecewa kerana wataknya muncul di hujung cerita... kali ini puas hati. Biasala... aku ni jenis baca novel nak kena watak hero muncul sepanjang masa... Ada beberapa bab yang buat hati aku tersentuh. Perasaan tu sekejap saja tetapi cukup meruntun... terutama bila part Massurya terkenangkan arwah guru merangkap ayahanda angkatnya, Syeikh Ibrahim Al Hasan. Termasuk juga part dia termimpikan arwah ibunya, Seri (yang tak sempat dia tengok sebab Seri meninggal masa nak lahirkan dia) semasa pengsan selepas tumbang bertempur. Aduhai... sendu rasanya


Kisah pergolakan antara dua beradik sedarah dari Alam Hitam. Si Juan nak merampas takhta Alam Hitam... Massurya pulak nak merungkai rahsia diri yang menjadi persona non grata a.k.a mufrad dalam kaumnya sendiri.
Dalam pengembaraannya sampai bertemu dengan anak murid bernama Ibrahim, Massurya tak dapat lari dari diminati perempuan... hahaha... siapalah yang tak jatuh cinta pada Massurya walaupun dia sedikit pelik. Baik perempuan bernama Leela mahupun anak penguasa alam Hitam bernama Mahaseetha. Tak banyak sangat sentuh part2 minat-meminati ni tapi cukup manis.

Sebenarnya aku dah agak Rappu yang kononnya nak jadi hamba Massurya tu mesti jelmaan dari Alam Hitam. Penamat cerita dah tentulah yang baik akan menang kan? Cumanya cara yang disampaikan oleh Zehann berbeza... sebab, ingatkan lepas si Juan mati, tamatlah ancaman terhadap Massurya... rupanya ada lagi... si Maha Phra Sangkhawat atau The Dark Doyen. Lepas kematian penguasa tertinggi ni, Massurya berubah jadi tua sikit... mata pun dah jadi mata manusia biasa... yang pasti tetap hensem serta penuh karisma yang memikat hati! hahaha!

Aku tak pandailah nak ulas lebih-lebih... cukup aku katakan, RAAH II sangat istimewa dan Massurya Syah sebagai hero sangat lain dari yang lain... mistik, hensem, cerdik, tangkas... dan banyak lagi. Karektor, kostum dan makhluk-makhluk dalam siri RAAH digambarkan dengan begitu teliti... jadi untuk pembaca yang suka berimaginasi macam aku ni, mudah saja dapat menvisualkan segala dalam kepala.

Cuma satu yang aku nak luahkan... sayang... cerita sebagus ini tak ramai orang tahu sebab hasil-hasil karya Zehann sebelum ini memang sedia maklum oleh kalangan peminat tegarnya, susah sangat nak dapat di pasaran. Harapnya lepas ni, Zehann akan terus menghasilkan karya-karya yang unik. Kalau sesiapa yang minat dengan karya-karya ala Gothic, RAAH I dan RAAH II karya yang bagus!


___________________________
Nota kaki :

Buat Silencez : Ko tak suka hero keding kan? Hahaha... Massurya ni kategori kurus tapi tinggi... camna tu? Kurus-kurus tapi bertulang besi berurat dawai! Wa suka tau hero camni!

Buat Didi (yang pernah mintak akak gambarkan Massurya Syah n Gurana): Rasanya tak perlulah akak lukis muka Massurya Syah... biarlah gambaran itu ada dalam kepala akak sahaja. Sebab penulisnya ZEHANN UR RAKHIE otai grafik weh... lagi terer melukis!


Follow Me @roseharissa

About Me

RoseHarissa

"To be perfectly clear, passing is something that has never crossed my mind. Instead of stepping forward and explaining why and prove that I'd really meant no harm, I chose to remain silent. My attitude was, if they don't get it, I don't have to explain it, which was my way of saying that if they don't get me, I don't have to explain me." ©




Random

randomposts