Thursday, June 11, 2009

LUVUSI ELLY

Ik belum pandai baca tapi suka tengok gambar-gambar uncle Elly

Tau tak perkataan apa sebenarnya tu? Puncanya begini, aku suruh Ik tengok apa adik aku, Yanti buat dalam bilik. Ik pun pergilah tengok, kemudian keluar balik sambil jerit,



"Mama! Mokcik tengah baca Luvusi Elly!"


Jam tu jugak aku gelak besar . Perkataan Evolusi dah bertukar jadi Luvusi! Hahaha... Ik memang ada 'penyakit' selalu terbalik sebut perkataan .

10 comments:

  1. Aku tengok muka Ik ada rupa elly la, cute je..Ala che rose, jadikan je elly tu adik ipor ko...he..he..

    ReplyDelete
  2. Rose,
    Ish!Ish! handsomelah Ikh!!!!!! Makin besar ni makin jambu!!!! heheheheheh Ikh turun perangai mamanya...kreatif bermain ngan perkataan!!!!!
    Evolusi Vs Luvusi?????? apa maknanya ya?

    ReplyDelete
  3. Rose,

    Betul kata Eka, ik nie makin besar makin hensem ye....tak pe lah..kan budak2..kalau aku sebut prktaan tu Luvusi ada juga bunyi Evolusi.... boleh lah tu...dan sekurang-kurangnya Ik membaca...kan..kan..

    ReplyDelete
  4. Huk aloh..
    Budaj tu tengah belajo menyebut dia bantai gelakkan..

    Ish.. ish.. ish...

    Lenkali ajak gua sekali gelak sama.. Baru meriah dunia.. Tak gitu?..

    (sambil berbual-bual dengan kaki sendiri..)

    ReplyDelete
  5. sama la ngan si naQ... always terbalik..

    hatta.. besar kecik..atas bawah..depan belakang pun terbalik.. hahhahahhaa

    ReplyDelete
  6. Teja : uih? macam muka elly ke ik tu? hahaha... camna ler nak buat adik ipor kalau semua adik aku dh de boyriend..budak2 zaman skg ni advanced... :)

    Kak Eka : aduii... makin beso makin roper anak cina dah tu, idung je cam saya kak... hahaha... dia terbalik sebut tu...

    Leeya : adehh... ko pun kata ik handsome? hahah nak terguling aku dgr... adala sikit2 bunyi tu nak sama... hahahha

    Cer : hecehhh... mcm uncle mithali je ko... tapi jgn harap sis tertipu... hahahhaa

    Lavender : hahaha... anak ko pun sama eh, sebut terbalik balik...

    ReplyDelete
  7. Su : kembangler Ik bila dengar ni...

    ReplyDelete
  8. hai Rose.. saya juga ada menerbitkan telenovela i, tapi pendeklajh cth:

    http://bungaipengrindu.blogspot.com/search/label/Novelku

    . nak tengok pendapat umum dahulu sebelum nak serius dalam novel2 ..

    ReplyDelete
  9. iya ke? ha... nanti saya pergi baca bila free ya... mekasih baca link tu... tapi tak takut ke orang lain copy nanti citer...
    sbb saya pun ada gak hajat nak publish on9 tapi takut dicopy pihak2 tak bertanggungjawab... :)

    ReplyDelete

Follow Me @roseharissa

About Me

RoseHarissa

"To be perfectly clear, passing is something that has never crossed my mind. Instead of stepping forward and explaining why and prove that I'd really meant no harm, I chose to remain silent. My attitude was, if they don't get it, I don't have to explain it, which was my way of saying that if they don't get me, I don't have to explain me." ©




Random

randomposts