Friday, May 29, 2009

YUNA

Yang ditunggu dah tiba . EP dari Yuna atau Yunalis Zarai. Terlepas CD ni dua kali sebab sold-out. Dan ini batch ke 3 kalau tak silap. Mula terpikat dengan kebolehan Yuna bila terjumpa myspacenya sejak tahun lepas. Dengar lagu 'Deeper Conversation' terus jatuh chenta ... tapi masa tu aku pulak malas nak meredah cari kat Wondermilk kat area Damansara kalau tak silap. Duk dengar kat yunaroomrecords aje...
Awek bertudung yang terer main gitar beb! Siap boleh buat lagu lagi, padahal dia study law. Suara dia sedap! Ada a.k.a Syuhada, tak nak jadi cam Yuna ke? Memang aku kagum ngan Yuna . Keluar album dengan duit sendiri dan jual sendiri... dan laku keras! Tapi itulah, kalau dah namanya talented, walaupun pada awalnya tak berjaya masuk One In Million, tapi dari sudut underground Yuna sangat popular dan disukai ramai. Dan sekarang lebih popular sampai pernah dijemput menyanyi kat luar negara seperti London, Singapura etc... magic sungguh awek sorang ni...
Nak beli EP Yuna, klik sini http://www.myspace.com/yunaroomrecords
Aku suka semua lagu dalam CD ni! Boleh beri inspirasi untuk menulis manuskrip baru!

26 comments:

  1. huhu..
    betol akak..
    dh lame saye follow die dr gig..
    sore die merdu jerk..
    saye bangga sbb die artis yg bertudung underground..
    respect her..
    kadang2 nk jadik cam die..
    haih leh ke..
    hehehe..;p
    sedap an kak,lagu2 die..
    :))

    ReplyDelete
  2. Hah... memang best suara dia.... lagu dia " Sebenarnya" aku suka tu...
    hah masa aku tulis komen kat sini aku cuba pula dengar lagu yg ko minati tu deeper conversation..k lah tp aku tetap suka yg atas aku tulis tu....hehehe...
    apa pa pun selamat mendengar.....

    ReplyDelete
  3. salam rose...best ke lagu dia? nak dengar jugaklah. kalau x dpt cari awak burn boleh ? hehhehe kalau semua burn mana si yuna nak carik makan kan kan kan....

    ReplyDelete
  4. Teringat kat Allahyarham Sudirman Hj. Arshad.. Beliau pun lulusan undang-undang gak.. Tapi kreativitinya lebih pada seni suara berbentuk kemasyarakatan.. Sampai sekarang beliau masih lagi merupakan idola gua..!!

    Sapa lagi selepas dia yang pernah buat persembahan pentas dengan hanya menggunakan lighter sebagai prop?.. Sapa lagi selepas dia yang buat konsert di tengah-tengah Chow Kit?..

    ReplyDelete
  5. wah..kagum gue dgn kesungguhan beliau..!!!

    ReplyDelete
  6. Waaa,,
    yuna ku!!
    kahkah :D
    betoi 2 akk, yuna world la!
    aihkk, tak jadi mawi world dah..hahahha :DD


    *ishkk. yuna dak kuantan kan?
    dak TC, huhuhu!!

    Jum jum support indie girl!
    love her laa..
    ngehngeh

    ReplyDelete
  7. yup Yuna memang world! Norah Jones Malaysia org kate. sorg lagi 'indie girl' ala2 Yuna yg best & world Ana Raffali http://www.youtube.com/watch?v=syuTmAlYs8Y

    cool!

    ReplyDelete
  8. waaaaaaahahahahhah...tk mo la kak..malu ar..lagipun ada tk berkenan sgt dgn lagu dia..tp dia strumming bagus..

    ReplyDelete
  9. yuna is the best..
    aku pun minat giler kat minah nie..

    ReplyDelete
  10. nampaknyer aku nk kene beli cd yuna gaks... hehhe...
    aku ni mmg minat muzik sempoi. indie... ska.. underground nih...

    :)

    ReplyDelete
  11. Best jadi suami Yuna ni... Mesti kerap didendangkan lagu-lagu diiringi petikan gitar... awww...! Romantik gitu...! Suke! Suke!

    ReplyDelete
  12. erkkk... yuna dah kawen ker???
    ri ni kuor pekan carik cd yuna..
    x der... huhuh.. syedehhhh...

    ReplyDelete
  13. nora.. belikan aku cd yuna.. aku carik kat kuantan plak rini.. x der.... huhuhu... lenguh dah kaki aku pusing pas satu kedai satu kedai...

    ReplyDelete
  14. salam che rose harissa...

    hehehe..lama tak singgah...

    yuna mmg gifted n talented...

    p/s: u to gifted n talented...

    If you don't mind
    Can you tell me
    All your hopes and fears
    And Everything that you believe in
    Would you make a difference in the world...


    bole che rose harissa? hihihi
    let the world know ur talent....

    ReplyDelete
  15. Norraien : waa... cayalah aien follow gig eh... mesti best dpt tgk Yuna nyanyi dan men gitar secara live...

    Leeya : laa... ko pun suka ke? heheh...aku suka semua lagu2 dia... lirik2 dia best...

    Liza: best bagi saya ler... ha tu la liza, sian kat yuna nanti... dah la kuar modal sendiri..

    Cer : amboi ko? bersemangat nampak... kekeke... ye lah... yelah... setuju aje dengan apa yang ko cakap tu... tak larat nak bangkang time2 migrane ni...

    khalifah fedi : samalah kita berkongsi kekaguman terhadap Yuna

    Cikyuyu : minat Yuna gak eh? ha ah, rasanya Yuna asal kuantan tapi skg duk kat USJ subang Jaya... best dia ni kan?

    Orked kaler hitam : Yuna mmg world... tengkiu bagi link Ana Raffali tu...

    Ada : laa... ada ni tak abis2 ngan pemalu dia... kekek...

    Yus : aku pun minat kat kebolehan dia...

    Najwa Aiman : amboi... sampai ke situ la pulak fikirnya... heheh... tp mmg untungla sesapa jadi suami dia... kekek

    Lavender : weh... mana lak... budak lagi tu... student lagi... ko cari kat pekan mmg la tak jumpa... aku tak ingat kat Kuantan tu ada jual kat kedai apa tah... ko gi tgk kat myspace dia... ada sebut nama kedai tu rasanya...x pun ko beli je trus online ngan Yuna...

    Wanupeh : ya Yuna memang talented...
    Wan kalo memberi sokongan mmg buat orang rasa semangat... Insya ALLAH Taala Wan... usaha dan tinggal lagi tunggu TUhan bukakan pintu rezeki aje... :)

    Wednesday, June 10, 2009 2:03:00 PM MYT

    ReplyDelete
  16. kak.. yerk!!
    kawan uu cakap die budak TC,
    heheeh :D
    minat laarhh... suke style die!
    cool je..

    ReplyDelete
  17. aku pown suka yuna.. aku pown dpt EP yang 3rd print punya... yg first ngan 2nd print asap pun dah tak nampak.. haha... sold out.

    ReplyDelete
  18. Cikyuyu : mungkin la kut dia budak TC sebab cover album cam kat TC je... kekekeke... ah ah dia cool lagi comey

    Rinn : laa... tak sangka hang pun minat Yuna... tu ler... kita merasa 3rd batch EP dia... punya la laku keras... :)

    ReplyDelete
  19. hahhaha :D
    kak mmg betoi la..
    uu ade tye kwn uu.
    mmg die duk TC.
    wu!!
    kalo ade rezeki,
    nk jupe die face 2 face!!
    mberr nk bawak..
    insyaallah.. akhr bln nie kot!

    ReplyDelete
  20. hahhaha :D
    kak mmg betoi la..
    uu ade tye kwn uu.
    mmg die duk TC.
    wu!!
    kalo ade rezeki,
    nk jupe die face 2 face!!
    mberr nk bawak..
    insyaallah.. akhr bln nie kot!

    ReplyDelete
  21. eh? cikyuyu nak jumpa dia kat kuantan ke?
    skg dia duk USJ6 laa... study kat UiTM... :)

    ReplyDelete
  22. aku download jer..
    dapat la 21 lagu yang didendangkan oleh dia...
    bunyik pun best gaks...
    hehhee

    ReplyDelete
  23. laa... ko... isk isk... mudah keje eh... hehehe...

    ReplyDelete
  24. yer taw taw..
    dgr cter die nk balik!?
    huhuhu :)
    kalau ada rezeki ade la jpe yuna 2..

    ReplyDelete
  25. cikyuyu : ooo... ha kalau camtu, best aa cikyuyu dapat jumpa dia face to face kat kuantan... hehehe

    Nicky : cayalah... kita geng! :)

    ReplyDelete

Follow Me @roseharissa

About Me

RoseHarissa

"To be perfectly clear, passing is something that has never crossed my mind. Instead of stepping forward and explaining why and prove that I'd really meant no harm, I chose to remain silent. My attitude was, if they don't get it, I don't have to explain it, which was my way of saying that if they don't get me, I don't have to explain me." ©




Random

randomposts