Tuesday, April 7, 2009

AKU ADA KAMU

Dari kiri : Kak Nik, Dayah, Che' Rose, Kak Lily, Kak Yati.

Hari ni aku ke pejabat NB sebab nak jumpa dengan kak Nik (editor majalah Muslimah). Lepas ambil kak Lily, terus ke NBkara. Dari muka pintu aje dah nampak Aku Ada Kamu bersusun di atas meja. Muka kak Lily dah berseri-seri. Kak Nik rupanya dah ada menunggu dalam bilik bersama dengan jurugambar, Farid dan Dayah. Seronoknya dapat jumpa kak Nik. Selama ni duk sembang kat tingkap blog aje... hahaha...

Rupa-rupanya ada sambutan hari jadi Kak Nik yang jatuh pada 11hb akan datang. Kek keju blueberry dari NBKara... sedap! Kak Nik, kita mmg penggemar cheese. Nanti saya lak belanja makan cheese cake masa kat PBAKL ya...
HAPPY BIRTHDAY to Kak Nik ! Semoga ceria dan bahagia selalu tidak kira berapa usia kak Nik!
Dah lekat kak Nik panggil aku che' rose ni sebenarnya datang dari penulis Zehann. Dulu2 cik sarah (BP) panggil aku cik rose. Cuma Zehann menulis cik dengan che' katanya klasik sikit. Apa-apa la kan... Cumanya dalam perjumpaan tadi aku lebih banyak ketawa dari bercakap . Lagi-lagi bila berdepan dengan Dayah dan Farid.
Sementara kak Nik menemubual kak Yati, aku dengan Kak Lily duk serbu Aku Ada Kamu. Bila kak Su tunjuk, baru perasan cover Tuhan Lebih Tahu kat cermin. Ha... dapat tengok cover dulu pun jadilah... bukunya minggu depan... hehehe... Sekarang ini, kak Lily pula mengalami apa yang aku pernah rasa dulu, membelek buku sendiri dengan senyuman. Lega sangat-sangat. Rasa berbaloi jerih dan airmata selama ni.
Inilah cover TLT...


Seronok? Sudah pasti! Gembira? Amat sangat... dalam hati berkata... Alhamdulillah...

9 comments:

  1. uwaaa!!
    cik rose... dah potong que nih.. tak aci dia kuar dulu..heheh..
    kelako tgk cik rose malu2..
    psstt citer yang akak bgtau tenghari td kuar muka dpn KOSMO!..
    suka lar nama cik rose... kelassss! maybe better tukar ejaan che rose.. ha..lagi ummphh!

    ReplyDelete
  2. hahaha... kene pantas kak nik... sbb saya tatau nak citer apa kat blog... kekekke..
    itula, kak yati SMS bitau pasal citer tu... aduiii... sy lak tak beli kosmo... x pe, dh suh kak yati simpankan... hahaha...
    malu saya tu malu2 kucing kak... nanti lama2... hah... kuar la sifat sebenar...
    tu la... bila sebut banyak kali, mmg klasik dengan ejaan che' rose tu.... hahaha perasan dgn nama sendiri!

    ReplyDelete
  3. Hola Rose, aku suka tengok cover TLT ko tu... dengan alaf ko tak buat novel lagi ke?....hah tak lama lagi keluaq le cerita ni ye... aku tumpang gembira n ucap tahniah ye...hemm nampak sedap kek tu..tp sayang aku tak pandai makan kek cheese nie....

    ReplyDelete
  4. che rose,tak sabor nak jumpa ko kat PWTC nanti,nampak gaya ko kena bawak tilam & bantallah ya, hari2 ko kat sana...he..he..he...

    p/s:jgn lupa ubat sakit kepala nanti...

    ReplyDelete
  5. Leeya : mekasih laling... aku sendiri pun suka... tapi nak buatnya punyalah susah... sbb buat cover sendiri... sampai kene kak yati bg idea... heheh... Insya ALLAH Taala minggu depan je kuar citer ni...
    dengan alaf, aku masih menulis lagi...
    tapi rugilah ko x pandai makan cheese cake... dap woooo!

    Teja : amboi ko teja... kalau aku bawa tilam n bantal... sure aku terlelap x ingat dunia... hahaha...
    pandai ko ingatkan aku ubat sakit kepala ye... ko mmg prihatin ah! :P

    ReplyDelete
  6. Cantiknyer cover "Tuhan Lebih Tahu"....hehehe...jatuh cinta lak ngan cover buku tu....heheheheh

    ReplyDelete
  7. terima kasih banyak Ilyah... tu cover paling susah akak nak buat wpun untuk buku sendiri... hehe

    ReplyDelete
  8. wahh cantik rose pakai baju merah sama cantik dgan cover buku TLT,tak sabar nak dapatkanya..takniah rose..maju terus kemedan perang,perang mengeluarkan minda2 untuk mrnghasilkan buku2 yang terbaik,liza doakan dari jauh ja k..

    ReplyDelete
  9. ehehe... biasa ajelah liza... saya kan suka warna merah... terima kasih ya liza sebab sentiasa memberi sokongan kepadaku... :)

    ReplyDelete

Follow Me @roseharissa

About Me

RoseHarissa

"To be perfectly clear, passing is something that has never crossed my mind. Instead of stepping forward and explaining why and prove that I'd really meant no harm, I chose to remain silent. My attitude was, if they don't get it, I don't have to explain it, which was my way of saying that if they don't get me, I don't have to explain me." ©




Random

randomposts