Monday, April 27, 2009

MHI



Bila diberitahu oleh Roslan, PR dari PTS bahawa hos MHI adalah Mazidul Akmal Sidek, aku dah cuak. Balik dari PWTC semalam, aku beritahu hubby. Habislah... mesti kena provok dengan soalan-soalan mencabar minda.
Jam 5 pagi dah bangun. Bersiap ala kadar sebab memikirkan akan dimekap di konti nanti. Sebelum keluar, sempat alas perut dengan roti dan secawan nescafe yang diiklankan sebagai antioksidan oleh Maya Karin! ! Bertolak keluar jam 6.25 pagi. 6.45 dah sampai Sri Pentas. Dalam hati berdoa supaya jangan migrane. Sebab mata memang rasa senak tak cukup tidur, tulang belakang rasa sakit. Penat menyain buku di book fair belum hilang. Sungguh, sebab aku tak sangka sambutan pembaca di NBKara sangat meriah. Terkejut juga bila tengok TLT hanya tinggal sederet di rak buku daripada berkaton-katon stok yang diangkut Pak Seyit. Lega juga bila melihat masih ramai yang mahu membeli SDH a.k.a novel epal hijau. Alhamdulillah...
Oh ya, berbalik kepada topik kita tentang MHI, rupanya sampai di situ, sekadar di touch up sahaja. Alamak... mestilah muka yang teruk ini nampak makin teruk. Tak apalah. Fokus nak promote buku bukan nak masuk pertandingan ratu cantik pun. Masuk ditemuramah Mazidul, bertiga dengan Paulynne dari Malaysian Cub Prix dan Elly. Sekejap aje segmennya. Tak dapat nak cakap panjang-panjang. Lagipun lepas tu turn kumpulan Search. Mujur tak minat kat diorang. Sempat bergambar dengan Wardina yang tinggi lampai dan cantik lawa tu je .
Sarapan beramai-ramai dengan Ikram (PTS), Roslan (PTS), Cikgu Ilias. Sempat bersembang sakan dengan Mazidul. Hmm... terkejut juga sebenarnya bila berdepan dengan Mazidul ni. Agaknya kena buat pepatah baru, don't judge the people from the screen ( jangan nilai orang dari skrin TV) hahaha... sebab Mazidul sungguhlah sempoi, kelakar dan selamba je. Tak sombong macam sesetengah hos TV yang aku jumpa...
Masa nak balik ke rumah, dapat SMS dari adik, Ik komplen kenapa muka mama nampak tua? Kenapa mama tak pakai lipstick? Huwaaaa... tensennya aku! Budak tu kecik-kecik dah pandai komen macam-macam. Harap-harap nanti Roslan dapat emelkan copy rakaman tu nanti. Nak kena belajar skill bercakap dengan terang dan jelas macam Mazidul...
Tapi tak apalah...yang penting hajat aku nak ketengahkan Evolusi Elly dah tercapai. Dan tak sangka sebenarnya, Evolusi Elly pun ada di highlight dalam program Scoreboard, Jumaat lepas . Kena pulak Elly dan beberapa pelumba lain dah jadi duta untuk program Road Safety. Tak sempat nak bertanya lanjut pasal program ni. Tapi kedengaran sangat bermanfaat.
Hmm... lega! Sekarang masa untuk aku rehat dan mulakan kerja-kerja baru. Lagipun tadi dengan bangga Ikram cakap kat semua, kalau boleh dia nak aku tulis 5 buku setahun dengan PTS. Hahahaha! Mampu ke aku? Banyak 'hutang' nak kena bayar ni... Kita tunggu dan lihat sajalah...




18 comments:

  1. Salam Kak Nora..Aween miss la nk tgk akak diintebiu...Kak..Nanti..kalu dh ada copy rakaman..upload la kt youtube..Blh Aween ngn yang lain2 view...Lots of Muahh to you..n your new hero ( nama kasi Ganteng+macho n mantap ye kak)...hihihihihi

    ReplyDelete
  2. TAHNIAH. tak dpt tgk sbb keje...

    ReplyDelete
  3. Oh ye ke... so lega lah kan...dah abis hutang kat tv3 tu.... heh, betulkah Ik ckap cam tu....kesiannya ko....mari sini...nak peluk ko kejap sambil ketawa hehehehe......
    Td aku tak kerja tp lupa pula nak tengok, aku demam jd aku bawa tidur lah.... aku bangun semula jam 10.30 pg.... huuhuhu sori ye....
    apa pa pun...l think ur deserved Well done dear....
    Caya la kat ko.....

    ReplyDelete
  4. mak ai.. bukan main menyala lagi.

    ReplyDelete
  5. uuuwwwaaaaa... su lupa bwk h/p tv ke opis.

    kak rose, usahakan utk gue dpt tgk erk. gue dah jeles tahap gaban pada yg dapat tgk kat rose kat lam tv tu.

    [kul 8.50pg baru dpt cr h/p tv. itu pun dah dpt tgk search ddk berderet dgn mazidul huhuhuhu]

    ReplyDelete
  6. akk..
    :(( sedey laa.. smlm tak dapat tengok akk!
    saya keje.. huhuhu!! adoii..nanti suh pak bachaq email cpt2 gambar akk tuh.. ngee!! hehehe :D

    * nak tengokkk elly yg comey!!

    ReplyDelete
  7. TAHNIAHHHHHHHHHHHHHHHH Rose!!

    ReplyDelete
  8. Tahniah cek'rose...makin glemer skrg ya..tahniah lagi sekali...

    ReplyDelete
  9. adehhh..
    naper aku tak tgk MHI semalam??/(semlamkan) hee..hee...
    nasib baik ko nak upload gambo...
    nanti aku nak tepek kat blog aku lah....

    ReplyDelete
  10. jgn lupa ye upload.mama alisha pun nak nengok.

    seronok tgk kawan berjaya..moga terus jaya....

    ReplyDelete
  11. Aween : hahaha... lega aween tak dan tgk... kekekeke... sebenarnya kak rose segan laa kalo ramai orang tgk...
    pasal hero tu... haha tgh cari nama yang sesuai dengan rupa yang dilukis... ada cadangan? adehh

    Nurra : tengkiu laling...

    Leeya : hahahha... ko lawak la...aku dh dpt bayngkan ko peluk aku sambil ketawa.. uwaaa... rindu... ah ah mmg ik cakap camtu la leeya... isk isk...

    MSHA : apa yang menyalanya?

    Su : hahaha... leganya su x dpt tgk... kekeke... segan ler... tah apa2 je akak cakap... :)

    cikyuyu : tu ha akak dh post gambar... hahha tgk la bangchaq di sebelah amy search tu... kekkeke

    Sue : tengkiu lalinggg!

    Teja : tengkiu laling... mana ada glamernya...aku biasa2 aje... masih seperti dulu... :P

    Yus : hahaha... ah ah semalam... mujur ko x dan tgk... hahah jahat aku... :P

    Ina : tu dh upload gambar.. rakamannya lambat lagi kut...
    tengkiu ina...

    ReplyDelete
  12. ada pulak dikatanya su xtgk tu bagus huhuhu.

    alah kak rose, su nak tgk huhuhuhu

    ReplyDelete
  13. ya allah rose ku pun tengah sesaklah sebab compter dkat rumah kena vairus tenat rose kena hantar pergi hospital..makin terkeenal kau rose..betul juga kata adek rose bila tengok muka rose tu..liza pun terkejut tengok tapikan rose aku bangga dgan kaulah tak penting rupa rose dlm tv..tapi klu paki bju merahkan cantik..liza kena tulis diwhite bord kena ingatkan sal rose ditv 3..selmat berjaya rose..

    ReplyDelete
  14. Su : hahaha... yelah... akak malu la sebenarnya... hehehe

    Liza : uik? liza sempat tgk ke tidak? bukan adik yangcakap camtu tapi ik... tak apalah liza... yang penting sy dpt pomot buku Elly kat TV... harap2 lepas ni org ramai akan tau pasal buku ni...

    ReplyDelete
  15. nora..awat duduk kat ujung kerusi tu.mcm budak2 tak dpt aiskerim..hehhe..but cute..
    jgn mareeeeee,,bestnye dpt bergmbr dgn Wardina,suka dgn dia..

    ReplyDelete
  16. Ina, saya sebenarnya ngantuk sangat tu... lgpun segan ler nk duk dkt2 hahaha...

    Wardina mmg cun la kat luar... tinggi pulak tu...

    ReplyDelete
  17. saya dah tau.. nape Ik ckp che rose nampak tua.. bg kita2 biasa jer.. tp sbb jrg pakai tudung hitam kot.. slalukan mama Ik pakai merah menyala... hehehe.. pastu muka ngantuk tuh mmg xleh sorok hehehehe

    ReplyDelete
  18. dhan : ah ah la kan? baru terfikir... hahaha... agaknya mmg betul mcm dhan cakap, sbb saya pakai tudung itam... bab ngantuk tu... hahah tuhan ajelah yang tahu... betapa ngantuknya saya sampai rasa nak landing kat sofa yang best tu...

    ReplyDelete

Follow Me @roseharissa

About Me

RoseHarissa

"To be perfectly clear, passing is something that has never crossed my mind. Instead of stepping forward and explaining why and prove that I'd really meant no harm, I chose to remain silent. My attitude was, if they don't get it, I don't have to explain it, which was my way of saying that if they don't get me, I don't have to explain me." ©




Random

randomposts