Thursday, April 2, 2009

Setiap Jumaat


Hari Selasa baru-baru ni, aku bertapa di ofis NBKara... macam biasa mengheret Kak Lily sekali. Tugasan aku beberapa design. Takut jugak rasanya... aku ni macam biasalah... sentiasa takut nak menunggu hasil kerja ... takut tak cantik... takut result print-out nanti tak memuaskan...macam-macamlah. Tapi sekurang-kurangnya rasa lega sebab dah siapkan kerja untuk NBKara . Harap-harap tak ada masalah... dan berjalan lancar.
Ini tiga novel hasil design yang aku buat. Alhamduillah... walaupun bukan 100% sempurna, tapi aku lega bila dah keluar membaluti buku-buku tu.
Dan semalam, aku terjebak dengan Setiap Jumaat. Asalnya membaca kerana tak boleh nak on PC sebab guruh berkumandang di langit. Jadi aku pun bermalas-malas membaca novel . Tapi Setiap Jumaat dah mengikat aku dari jangan berganjak. Sudahnya, aku tak masak! Mujur hubby yang balik kerja tak marah tengok aku tekun membaca. Mujur hubby ajak keluar pergi pasar malam.
Aku pulak macam tak percaya boleh habiskan baca novel setebal S.J. Maknanya apa? Maknanya best lah ! Manisnya secukup rasa, sedihnya mampu buat aku bergenang airmata. Tak reti nak huraikan sebab takut nanti ada yang kata aku nak membodek Norhayati Berahim lak. Tapi sesiapa yang kenal aku memang tau perangai aku yang susah nak habiskan baca novel, dan aku biasanya berterus-terang kenapa aku tak abis baca. Tapi semalam, aku tutup Setiap Jumaat dengan perasaan puas hati. Bertambah puas hati sebab cover tu aku yang buat ! Rasa hero kat cover tu memang 'Ultraman' dalam Setiapa Jumaat. Sesekali rasa berada di awangan-awangan, apa salahnya... jangan aku riak sudah!
Oh ya, sesapa yang nak hadiah istimewa dari Norhayati Berahim, sila baca Setiap Jumaat, atau rujuk http://norhayatiberahim.blogspot.com/

Kalau aku jawab soalan tu, sure aku menang sebab terlampau suka Setiap Jumaat... hahaha...

11 comments:

  1. Salam...
    akk sygg..
    wah nmpk macam besh jer cerita kak norhayati tuh..
    adeh!!

    saya still menunggu novel akk nih!
    hehheh :D

    ReplyDelete
  2. salam cik rose..
    akak terpaksa memendam perasaan.. sbb nak tunggu gak pesta buku baru nak beli.. tapi jawapan untuk kuiz dah siap ada..hehehe (kut jadi hantar...selalunya peram je wahaaa!)
    Cik Rose.. nak poster TLT besar2.. tak puas tgk kat blog!

    ReplyDelete
  3. salam rose engkau punya kerja best lah,takniah dgan ketiga2 muka surat depan yang kau buat cantik..makin maju rose rezeki jgan ditolak ya sekali sekala buat lah depan ada rerama liza sukalah..hi..hi..selamat maju terus..semoga juga rose sehat dan gembira ya..

    ReplyDelete
  4. ini yg makin xsabo sy nak baca setiap jumaat tuh.. perasaan teruja jugak nak tunggu TLT hehehehe...

    ReplyDelete
  5. Cikyuyu : memang best, kalo tak, takkan akak bleh membaca sampai abis, sampai tak masak... hahahhaa
    novel akak lambat lagi... dh kuar nanti akak bitau k?

    Kak Nik : saya sokong kak nik memendam rasa... hehe... sbb beli kat pesta buku lagi bermakna... kita leh jumpa2... ha, kak nik nak poster TLT besar2 ye... Insya ALLAH... ada di pesta buku nanti... saiz A3 lagi... heheheh

    liza : alahai... ko memuji buat aku tersipu... sib baik cepat2 jejak kat bumi ni... hahah... terima kasih banyak liza...

    dhan : best tau S.J tu ... tapi TLT tatau la best ke dak ... :P

    ReplyDelete
  6. Akak....cantik design yg akak buat...terus jatuh cinta....heheheh....x sabar nk beli novel akak "Tuhan Lebih Tahu"...cayuk....

    ReplyDelete
  7. Best ya ni yg buat aku nk membelinya...aku memang minat novel kak yati,lebih syok bila tgk lelaki hensem kat depannya...apa2 pun aku tungggggu buku rose jugak...eh..eh..Setiap malam Jumaat xde ke??? ha..ha..ha..

    ReplyDelete
  8. Ilyah : alahai... terima kasih ilyah... banyak lagi akak kene belajar tu...
    ok... beli TLT nanti dapat penanda buku dari akak... cam biasalah... hehe

    Teja : hehehe... tu la... kalau aku suka, ko mesti suka kut... lagi2 kalau baca setiap malam jumaat... muahhahaa

    ReplyDelete
  9. Hah Rose, geram aku..kat sini belum ada cerita SJ tu... cuma yg aku nampak.. kembalikan cintaku..hah yg dua tu dah ada dan satu je yg aku beli dan baca...aku suka judak... "Lagu cinta"... dan aku tngah tunggu buku Lily "Aku ada Kamu".... hemm satu lagi, aku dah sound kat hubby aku, aku nak pg kl tp suami cakap tak payah le.. nanti je..hemmm sedih dan sesak nya aku....

    ReplyDelete
  10. Hah Rose, geram aku..kat sini belum ada cerita SJ tu... cuma yg aku nampak.. kembalikan cintaku..hah yg dua tu dah ada dan satu je yg aku beli dan baca...aku suka judak... "Lagu cinta"... dan aku tngah tunggu buku Lily "Aku ada Kamu".... hemm satu lagi, aku dah sound kat hubby aku, aku nak pg kl tp suami cakap tak payah le.. nanti je..hemmm sedih dan sesak nya aku....

    ReplyDelete
  11. Leeya : ko order ajelah terus dari kak yati... senang... hehe... sian ko x dpt gi KL... sedangkan anak2 dan hubby ko selalu ke sini tinggalkan ko ye.... hahaha... sengaja aku memprovok leeya... kekekee

    ReplyDelete

Follow Me @roseharissa

About Me

RoseHarissa

"To be perfectly clear, passing is something that has never crossed my mind. Instead of stepping forward and explaining why and prove that I'd really meant no harm, I chose to remain silent. My attitude was, if they don't get it, I don't have to explain it, which was my way of saying that if they don't get me, I don't have to explain me." ©




Random

randomposts