Friday, July 3, 2009

BULAN PUASA MANA ADA HANTU

Setiap kali kena buat artikel misteri untuk APO? bumper puasa dan raya... aku mesti rasa nak hantuk kepala ke dinding... aduiii ... bulan puasa mana ada hantu ya dak ? Yelah, hantu syaitan, jin semua dah kena ikat... kalau masih ada 'hantu' di bulan puasa, maknanya kitalah hantu itu! Hahaha...
Tapi mujurlah, ALLAH masih bagi idea kat aku. Ini pun Sya dah telefon kata abang Pet nak 4 artikel puasa dan 4 artikel raya... huahuahua... Malam ni pulak nak balik kampung untuk kenduri jemput menantu adik aku tu... dui dui... jadual aku sungguh sangat ketat sekarang ni... Jadi aku tinggalkan blog buat sementara waktu dengan cerita "Bulan Puasa Mana Ada Hantu" APO? isu 118 (bumper Raya 2003). Sampai jumpa lagi...
(klik untuk baca)

34 comments:

  1. pasti beli untuk santapan hari raya nanti

    ReplyDelete
  2. uhu... untuk santapan raya? hehehe... :)

    ReplyDelete
  3. mueheheh hantu kna tngkap..
    smbung crita askar kt sini:mueheheh abe berunifom putih,'Abe'geli saya mnaip nye mueheheheheheh..ptut pngil pakcik je sedap skit didengar...hahah

    ReplyDelete
  4. lorh bez nye crita ni..kcian kat naim ni yg nak sebak ni

    ReplyDelete
  5. salam che rose.. mmg katanya takde hantu dlm bulan posa.. tp akak pernah dengar satu citer..ada kawan nampak keranda terbang dlm bulan posa.. isk3..klu yer apo ko bondo tu??

    ReplyDelete
  6. Suhaidah : tapikan suhaidah, akak tak minat aa abang2 askar ni sebenarnya... terutama yang pakai celoreng tu... kalau geng2 paskal, gerak khas ke smart aaa skit.
    err... sebak eh baca citer tu? hmmm

    Kak Nik : salam... keranda terbang di bulan puasa? hmm... petunjuk suh orang ingat mati kut... :) heheh... saya main agak je ni...

    ReplyDelete
  7. yang pakai celoreng tu saya pun tak minat hahah..muka ganas semacam je takut2 heheh...Klu paskal dak navy tu..Em ok juga tapi diorang pun pakai loreng gak..Gerak khas saya suka sarjan misai hahahahah...kcian kat naim tu..

    ReplyDelete
  8. celoreng tapi kalau muka hensem takpe suhaidah... kekekke... sarjan misai tu sebijik macam abah akak... :)

    ReplyDelete
  9. betul2 kak hehe..dah lah ensem gigi cute dan tak smoking2 suka2 heheh...Yeke!Kim salam ye kak heheh...

    ReplyDelete
  10. hoh... nak kim salam camna... jumpa pun tidak dengan org camtu... haha

    ReplyDelete
  11. kim salam kat ayah akak lah...
    kembar sarjan misai hikhikhik =))

    ReplyDelete
  12. minat gak kak..susah nak cri misai nya tu...
    kena tgk gerak.....gerakkk....khas hahahah

    ReplyDelete
  13. :)) minat misai la ni? kekeke... tak bes aa skg sajen misai asik sendu je.. ;))

    ReplyDelete
  14. minat misai???hahahah takda ah heheh....tau takpe asyik tukar org je skrng ni...msuk2 je jadi ispektr...srjan misai gak yg tak naik pngkat dari dulu kala heheh

    ReplyDelete
  15. huhu... akak tak minat aa ngk citer tu... dialog skema, bleh hafal dah scene, jalan2 pestu berhenti bincang soal jenayah... makan2 pestu bincang soal jenayah... ye ye je... srjan misai tu asyik sendu je la sampai tamat episod... :))

    ReplyDelete
  16. hahahah tau takpe...ulang2 je dialog nye...pastu tukah penjenyah ngan polis nye hahaha....tak mntap langsung...kahkahakaha...kesian kat sarjan misai..klu saya wat dialog die saya naik kan pangkat sarjan misai gi ketua polis negara hahaha biar tak logik langsung

    ReplyDelete
  17. hah tau takpe... ye ye je polis2 kita berbincang sampai camtu sekali sambil berjalan atau time makan... ;))

    ReplyDelete
  18. btul2 tapi hakikatnya.....uhukhuk mlas lah nak ckp.tapi nak cakpa gak hahahah...faham jelah kehkehkehekh

    ReplyDelete
  19. huih.. agak gak jahatnya ye... ;))

    ReplyDelete
  20. tejangkit penyakit c Elisha dah ni hahahah...jaat jap ;))

    ReplyDelete
  21. huih... jangan jahat cam Tengku Alis sudah... B-)

    ReplyDelete
  22. muehehe tak sampai mcm tu lah dosa besar huhu..Member saya yeye je membebel kat sekolah dulu pasal Tengku Alis lepas bca CMDH hahah,...Terlebih suda emosi dia heheh

    ReplyDelete
  23. hahaha... syirik tau.... amboii... sampai membebel ke sekolah? mmg terlebih suda emosi dia tu... :))

    ReplyDelete
  24. memang pun satu hari duk geram kat Tengku Alis..keesokan harinya saya pun sama hahah terlebih emosi suda..bila dia ckp bez saya pun gi beli last 22 emosi kehkehe

    ReplyDelete
  25. :)) lawak la korang ni... macamlah betul si Alis tu ada... apapun, tengkiu sebab korang terlebih emosi suda... maknanya Tengku Alis mmg jahat... ;)

    ReplyDelete
  26. member saya tu lah bwa2 sya terlebih emosi suda hahah....Lepas tu asyik terlebih suda je dah tahap dah nak meroyan je bca watak jaat nvel akak =))

    ReplyDelete
  27. wahahaha... kimsalam kat member suhaidah tu... kalau sudah terlebih emosi kat watak jahat tu, maknanya watak tu mmg betul2 jahat... :D tengkiu!

    ReplyDelete
  28. insyAllah nnti say smpai kan..huhuhu memang jdi..klu blh nak msuk je dalm nvel tu tlg hapuskan org raksasa2 tu heheheh mcm ultrawoman lah pulak

    ReplyDelete
  29. amboii... tinggi benar imaginasi suhaidah... :))

    ReplyDelete
  30. hikhik...emosi un control tulah pasal hikhik

    ReplyDelete

Follow Me @roseharissa

About Me

RoseHarissa

"To be perfectly clear, passing is something that has never crossed my mind. Instead of stepping forward and explaining why and prove that I'd really meant no harm, I chose to remain silent. My attitude was, if they don't get it, I don't have to explain it, which was my way of saying that if they don't get me, I don't have to explain me." ©




Random

randomposts