Wednesday, July 15, 2009

Pyanhabib... dan tiba-tiba...

Pyanhabib...
Aku kenal dia tapi dia tak kenal aku...
Lama dulu zaman-zaman jadi student Universiti Teknologi Malaysia (UTM Skudai) pernahlah jumpa dia. Sempoi...

Tapi itu lama dulu la... pada zaman-zaman aku ingin nak jadi arkitek bukan menulis seperti sekarang.

Tadi dengar nama Pyanhabib dari Kak Lily dan Asma PTS...

Aku rasa nak hantuk kepala...
Terus terhenti taip Projek Diet Ain Maisarah akibat kecut perut...
Terus bukak balik manuskrip novel...
Tiba-tiba rasa nak tukar cerita...
Tiba-tiba rasa cerita aku tak sampai target!
Tiba-tiba rasa nak jadi orang sastera dan berpuitis...
Tapi aku sedar diri TAK MAMPU!

Tiba-tiba rasa gabra sangat-sangat...
Tiba-tiba rasa nak tukar profession lagi,
tak nak jadi penulis dah tapi jadi tukang masak sepenuh masa!



nota kaki : Di kala ini aku sedang meroyan di depan PC!

16 comments:

  1. mcm2 tiba2 rose ni.. tetiba aje... hehe

    ReplyDelete
  2. hahah mmg tiba-tiba pun terjadi tadi... 8-}

    ReplyDelete
  3. uik? tak kenal? suhaidah klik kat nama dia... nanti akan kenallah suhaidah siapa dia... ;)

    ReplyDelete
  4. Err..
    Gua masih tak paham mende cerita sis ni.. Kaitan bro Pyanhabib dengan sis dan kenapa bila sebut pasal dia sis jadi macam tu..

    Lembab betullah gua ni..
    Kang gua tanya sendiri kat bro Pyan kang.. Kehkehkeh..

    ReplyDelete
  5. ades!

    akak aku yang neh,
    asyik2 meroyan depan PC jerk!

    dess..B-)

    ReplyDelete
  6. emm lucu arr cik rose nie..emm..

    ReplyDelete
  7. Adush....kak rose...jgnlah meroyan dpn pc.....huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  8. hmm..
    I'm thinking.. thinking.. still thinking.. [ajuk dialog mr. thinker dlm night at the museum 2]..
    haih.. tak tercapai akal ni..
    apa kaitannya, kak?
    aduh..
    dum-dum.. where's my gum-gum..? [hari ni ialah hari mengajuk dialog terkenal sedunia]..
    maaf kalau saya menambah keserabutan akak..
    ;))

    ReplyDelete
  9. Salam..
    Saya pun kenal saudara Pyan dari zaman sekolah lagi.. Tengok dia berpuisi amat istimewa..dia pun manusia istimewa yang berbakat besar.. seronok rasa hati bila dia sanggup jengok blog saya..rasa 'kembang';))
    Kenapa meroyan? Baru ber'salin' ke?

    ReplyDelete
  10. tak kenal lah kak.saya knl edie hmid je hikhik..dah tgk dah blog dia...nnti saya gi explore...nak cri tahu sapa dia :D

    ReplyDelete
  11. akak saya tak leh tngkap arh sapa dia ni..berdasarkan blog dia mcm politican tpiii.....ntah lah tak tau..ketinggalan zmn bnyak dak ni :D

    ReplyDelete
  12. Salam Rose...
    Lama tak menyampuk kat entry ko nih! Hehe...
    Umah mak mertua Pyanhabib dekat dgn umah mak aku! Haha

    ReplyDelete
  13. Cerpelai : laaa cer... tak payah ko susah2 tanya bro pyan... beliau mmg tidak ada kene mengena ngan sis... beliau adalah salah seorang panel editor PTS... tu yang buat sis rasa meroyan tu... takutttt...hehe

    cikyuyu : hahaha... dah kerja akak asik hadap pc je... :))

    khalifah fedi : :"> :D

    Ilyah : heheh.. tak dapek nak elak laa...

    Rania : loh rania...hehehe... jangan peningkan kepala... Tuan Pyanhabib tu editor... tu yang buat akak takut... :D

    Shaniza : salam... Pyan mmg insan istimewa dengan bakat kelas tersendiri... hahhaa meroyan tak semestinya untuk pompuan baru lepas bersalin aje... :D

    Suhaidah : aisehhh... tak kenal ke? yelah... tak sezaman ngan suhaidah... pyan tu bukan politician... orang seni yang hebat... dah taraf2 sasterawan tu...

    Hezzy : cess ko... mak mertua dia takde kene mengena ngan manuskrip yang pyanhabib edit... :))

    ReplyDelete
  14. lah yeke?Adus giles memang ketinggalan zaman lah hikhik....

    ReplyDelete
  15. takpe suhaidah... dah tgk blog Pyan tu dah dikira tak ketinggalan lagi dah... :))

    ReplyDelete

Follow Me @roseharissa

About Me

RoseHarissa

"To be perfectly clear, passing is something that has never crossed my mind. Instead of stepping forward and explaining why and prove that I'd really meant no harm, I chose to remain silent. My attitude was, if they don't get it, I don't have to explain it, which was my way of saying that if they don't get me, I don't have to explain me." ©




Random

randomposts